Κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ζήτησαν οι φορείς σε ευρεία σύσκεψη



kozani_zografiaΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  το πρωί με πρωτοβουλία του Εργατικού κέντρου Κοζάνης, το νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης και του Εμπορικού Συλλόγου με αφορμή την «συνεχή υποβάθμιση της περιοχής από την πολιτεία» όπως δηλώνουν.

Στην ευρεία σύσκεψη παραβρεθήκαν και τοποθετηθήκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων της περιοχής, οι οποίοι και αποφάσισαν ότι η κοινωνία θα πρέπει να κινητοποιηθεί σε ένα «πανκοζανίτικο» συλλαλητήριο, η διοργάνωση του οποίου θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, ενώ κατέστησαν σαφές ότι η αγορά είναι «την κατάψυξη», ενώ ο κίνδυνος απώλειας του Πανεπιστημίου, η συρρίκνωση του Τ.Ε.Ι. και του Νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά και η μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. δημιουργούν ένα δυσοίωνο σκηνικό.

Την πρόταση να συρρικνωθούν και σταδιακά να κλείσουν τα ΤΕΙ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έκανε σε δηλώσεις του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλος, και επανάφερε την προ εξαετίας πρόταση του ως δήμαρχος Κοζάνης, «να κλείσουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης αν το υπουργείο θέλει να μιλά για ενίσχυση της περιφέρειας».

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης εστίασε στο θέμα της ΔΕΗ και επέμεινε ότι η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης κάθε άλλο παρά καλό θα κάνει στην περιοχή κάτι που “δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί”.
Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η περιοχή επισήμανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γ. Βλατής, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις για να δοθούν λύσεις, αλλά και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ένταση επικράτησε και τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά την τοποθέτηση του Π Κουκουλόπουλου για τη ΔΕΗ, όταν μερίδα συνδικαλιστών τον κατηγόρησε ότι «πουλάει τη ΔΕΗ».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.