Πτολεμαϊδα: Εμφανίστηκαν ως ενοικιαστές και τον λήστεψαν!



astinomia_2Πρώτες πρωινές ώρες της 22-5-2011 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας συνελήφθησαν σε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας, εκ των οποίων η μία γυναίκα, για κλοπή.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 21-5-2011, εισήλθαν εντός κατοικίας Έλληνα, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τη νοικιάσουν και στη συνέχεια με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του, το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε προσωπικά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ. Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω πορτοφόλι, χωρίς όμως να περιέχει το χρηματικό ποσό.Το ανευρεθέν πορτοφόλι αποδόθηκε στον παθόντα. Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό, ανακοινώνουμε τις παρακάτω ειδικές συμβουλές προς τους συμπολίτες μας και ιδίως προς τους ηλικιωμένους:
– Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
-Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
-Μην υπογράφετε ποτέ λευκά έντυπα (δήθεν ασφαλιστικών αποζημιώσεων, εξουσιοδοτήσεων κλπ.)
-Μην εμπιστεύεστε άτομα που σας προσεγγίζουν με το πρόσχημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
-Μην εμπιστεύεστε άτομα που σας λένε ότι έχετε κερδίσει δώρα, διακοπές, βραβεία ή χρήματα και ζητούν να πληρώσετε για έξοδα συσκευασίας, αποστολής ή άλλες επιβαρύνσεις κλπ.
-Μην δίνετε τηλεφωνικά στοιχεία για την πιστωτική κάρτα ή τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή άλλες προσωπικές πληροφορίες.
-Μη διστάσετε να αναφέρετε στην Αστυνομία κάθε ύποπτο άτομο ή περιστατικό που θα αντιληφθείτε.
-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.