Τα απαγορευμένα εξώφυλλα – Ποια περιοδικά έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη! Photos



Το πρώτο είναι το περιοδικό Dossier, που προκάλεσε την κοινή γνώμη και λογοκρίθηκε γιατί επέλεξε να βάλει στο εξώφυλλό του ένα γυμνόστηθο… ανδρόγυνο μοντέλο! «Φαίνεται ότι η φωτογραφία του 19χρονου Andrej Pejic έκανε τον κόσμο να νιώσει άβολα. Αλλά αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει αυτό το εξώφυλλο. “Παίζει” με την ιδέα των φύλων και του ρόλου τους στην κοινωνία» δήλωσε ο συνιδρυτής του Dossier, Skye Parrott.

Τον Ιανουάριο του 2011 το ένα σουπερμάρκετ στο Άρκανσας άλλαξε το εξώφυλλο του Us Weekly που απεικόνιζε τον Elton John με το σύντροφό του David Furnish και το νεογέννητο γιο τους Zachary, τοποθετώντας μια «κλασική οικογενειακή φωτογραφία», επειδή τους παραπονέθηκαν οι πελάτες τους!

Κάποιοι άνθρωποι απλά δε θέλουν να βλέπουν τους φίλους τους… γυμνούς! Το Δεκέμβριο του 2008 το περίπτερο στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης κάλυψε το εξώφυλλο του περιοδικού GQ, που έδειχνε τη Jennifer Aniston να φορά μόνο μία γραβάτα! Έξι μήνες μετά το ίδιο περιοδικό έκανε ένα παρόμοιο εξώφυλλο με τον Sacha Baron Cohen… που λογοκρίθηκε από περίπτερο της ίδιας αλυσίδας στο Σικάγο!

Η Lady Gaga μπορεί να «είχε γεννηθεί έτσι» (από το ομώνυμο κομμάτι της «Born this way») όμως οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας βιβλιοπωλείων και πώλησης εφημερίδων Borders δεν ήθελαν να τη βλέπουν. Στο τεύχος Μαρτίου 2010 του περιοδικού Q… φαινόταν περισσότερο απ’ όσο θα ήταν ανεκτό το αριστερό στήθος της τραγουδίστριας! Αφήστε που είχε βάλει και το χέρι της κοντά στα γεννητικά της όργανα! Μόνο που οι «λογοκριτές» του περιοδικού δεν είχαν προσέξει ότι η εκκεντρική τραγουδίστρια είχε… «φουσκώσει» τεχνητά και το εσωτερικό του παντελονιού της!

Η Annie Leibovitz έβγαλε αυτή τη φωτογραφία εμπνεόμενη από το εορταστικό τεύχος των 50 χρόνων του περιοδικού Rolling Stone με τους John Lennon και Yoko Ono. Όμως θεωρήθηκε πολύ προκλητική για την αλυσίδα πώλησης εφημερίδων και περιοδικών WH Smith στη Μεγάλη Βρετανία και έτσι το τεύχος Απριλίου του 2008 του περιοδικού Diva, του μεγαλύτερου περιοδικού στην Ευρώπη που απευθύνεται σε λεσβίες και… δεν το έβαλαν καθόλου στις προθήκες!

  

newsbeast

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.