53,30 Euro ανά τ.μ. (ετησίως) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο «στενό»!



kozani_apo_plateia_zoom_kosmosAπαντώντας σε ερωτήματα αναγνωστών του kozan.gr περί του κόστους τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων (απο τους επαγγελματίες) στο ιστορικό κέντρο της Κοζάνης ενημερώνουμε ότι: α) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΖΩΝΗ : Περιλαμβάνει την οδό Κοβεδάρων και την οδό Ειρήνης μετά των παρόδων αυτής (ήτοι δυτικά της Πλ.Νίκης, Ι.Μουράτη, Κ. ∆ρίζη, μέχρι το ύψος του Βαλταδωρείου Γυμνασίου, Χ.Μούκα, Πλ.Ελευθερίας, Βαλταδώρου και Βάρναλη) ετήσια κατά m2 53,30 Euro. Στον πεζόδρομο της οδού Πανδώρας απαγορεύεται κάθε είδους κατάληψη.

β) Α & Β ΖΩΝΕΣ ετήσια κατά m2 23,75 Euro .
γ) Γ ΖΩΝΗ ετήσια κατά m2 15,60 Euro .
δ) ∆ & Ε ΖΩΝΕΣ ετήσια κατά m2 9,25 Euro .
ε) Για όλα τα ∆ηµοτικά ∆ιαµερίσµατα του ∆ήµου Κοζάνης ετήσια κατά m2 8,00 Euro.

Αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση (βάσει αναλογίας), είναι το γεγονός ότι για καταλήψεις πεζοδροµίων ή οδών υπό ανοικοδοµούντος για την εξαιρετική ζώνη μηνιαιώς και ανά τ.μ. το κόστος ανέρχεται στα 17,15 ευρώ, τη στιγμή που για την ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων η αντίστοιχη μηνιαία χρέωση είναι μόλις 53,3/12= 4,44 ευρώ!

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί κάποιος που θα κάνει χρήση πεζοδρομίου για λόγους ανοικοδόμησης θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν τέσσερις (4) φορές περισσότερο σε σχέση με εκείνον που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα; Ή κάποιος πληρώνει πολλά ή κάποιος πληρώνει λίγα…

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.