Βραβεύτηκε ο ιδιοκτήτης του “Θάρρους” καθώς και άλλοι φορείς της περιοχής μας



0aaojb8976Σε εκδήλωση  τιμής στους καταξιωμένους Δυτικομακεδόνες από την «Πύλη Ανάπτυξης» – Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονιας.

O  εκδότης του «Θ» Γιάννης Κορομήλης  βραβεύτηκε  για τη μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην δημοσιογραφία  κατά την  ετήσια εκδήλωση της «Πύλης Ανάπτυξης» με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την κυκλοφορία του περιοδικού.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 14 Μαΐου  και βραβεύτηκαν εκτός από τον κ. Κορομήλη άλλοι οκτώ καταξιωμένοι Δυτικομακεδόνες και άνθρωποι που αγαπούν τη Δυτική Μακεδονία, όπως ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και ο τέως Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Παγούνης.

Στην προχθεσινή  εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν  Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και άλλοι Φορείς (Επιμελητήρια, Σωματεία κλπ.) της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και καταξιωμένοι επιχειρηματίες, τιμώμενος Δήμος ήταν  ο Δήμος Εορδαίας  και  οικοδεσπότης της βραδιάς η  Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου η οποία συνεχάρη το περιοδικό για την πρωτοβουλία του δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα της εξωστρέφειας  και του ανοίγματος του καλλικρατικού  Δήμου Εορδαίας σε ιδέες οράματα και πρακτικές που θα συμβάλουν στην προκοπή και ανάπτυξη της περιοχής έχοντας ως γνώμονα τον άνθρωπο: «Ο θησαυρός μας είναι  το ανθρώπινο  δυναμικό του δήμου μας  που μας γεμίζει κουράγιο και αισιοδοξία για ανατρέψουμε την δύσκολη συγκυρία που διανύουμε σε πρόοδο και προκοπή» τόνισε η κα Βρυζίδου, κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό της.   

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Στην προχθεσινή εκδήλωση  της «Πύλης Ανάπτυξης» απονεμήθηκαν τα βραβεία:

1. Βραβείο «Συμβολής στη Δημοσιογραφία»,στον κ. Κορομήλη Γιάννη, Δημοσιογράφο, Εκδότη και Ιδιοκτήτη ΜΜΕ, με καταγωγή από το Σισάνι Βοΐου, ο οποίος υπηρέτησε το λειτούργημα του Δημοσιογράφου για πολλές δεκαετίες αποτυπώνοντας την είδηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

2. Βραβείο «Επιστήμης & Ανθρώπου»,στον κ. Οικονόμου Θανάση, Kαθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνεργάτη της ΝΑΣΑ με καταγωγή από το Ζιάκα Γρεβενών και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

3. Βραβείο «Παιδείας & Εκπαίδευσης», στον κ. Ευθυμίου Παύλο, Καθηγητή Δασολογίας στο Α.Π.Θ., και Πρόεδρο της Διοίκησης των Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ. με καταγωγή από το Καταφύγι, και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

4. Βραβείο «Περιφερειακής Ανάπτυξης»στον κ. Δακή Γιώργο, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ως  πρώτος αιρετό  Περιφερεάρχη που καλείται να κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη και με την ευχή να επιτύχει στο δύσκολο έργο του.

5. Βραβείο «Ιστορίας & Παράδοσης», στον κ. Ηλιαδέλη Ευστράτιο, Οφθαλμίατρο, πρώην πανεπιστημιακό και δ/ντή του περιοδικού Ελιμειακά», με καταγωγή από την Κοζάνη και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο όχι μόνο στο αντικείμενο σπουδών του αλλά και στην Ιστορία και Παράδοση.

6. Βραβείο «Πολιτισμού», στον κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, Καρδιολόγο, Ομότιμο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και ιδρυτή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό, συγγραφικό και πολιτισμικό έργο.

7. Βραβείο «Τέχνης & Λόγου»,στον κ. Παπούλκα Σώτο, Τενόρο και Καθηγητή στη Volkwang Hochschule Essen της Γερμανίας και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τη Φλώρινα και τεράστιο μουσικό και καλλιτεχνικό έργο σε παγκόσμια κλίμακα.

8. Βραβείο «Ευρύτερης Κοινωνικής Προσφοράς»,στον κ. Μπασδάνη Ιωάννη, Αντιστράτηγο ε.α. και πρώην Διοικητή του Α.Σ.Σ. ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς του ως στρατιωτικός και Διοικητής του Α.Σ.Σ.

9. Βραβείο «Τοπικής Αυτοδιοίκησης»,στον κ. Παγούνη Γιάννη, πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και οραματιστή πολλών έργων τα οποία σηματοδότησαν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.