Το κορίτσι με τη φλόγα στην καρδιά…



Πέρυσι τον Αύγουστο συμμετείχε σε

ένα άρθρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του περιοδικού BHMAgazino και μίλησε για το όνειρό της να σπουδάσει στην Αμερική.

Σε μία άλλη γωνιά της Αθήνας, η διευθύντρια σπουδών ενός κέντρου προετοιμασίας μαθητών για τις εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Διάβασε τη συνέντευξή της και αποφάσισε να αναζητήσει τη Φωτεινή και να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

«Από καθαρή σύμπτωση, λίγες ημέρες αργότερα πήγα στο συγκεκριμένο κέντρο», λέει η Φωτεινή στο «Βήμα της Κυριακής». «Η καθηγήτρια δάκρυσε μόλις με είδε. Μου είπε ότι είχε διαβάσει το άρθρο και ότι ήθελε να με βοηθήσει. Μου πρόσφερε μάλιστα τα δίδακτρα της προετοιμασίας ως υποτροφία».

Η Φωτεινή είναι άριστη μαθήτρια, αλλά οι δραστηριότητές της δεν περιορίζονται στο σχολείο. Είναι μπασκετμπολίστρια του Πανιωνίου, μαθήτρια σε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, εθελόντρια των Special Olympics, και των Γιατρών του Κόσμου.

Όσο για το οικονομικό σκέλος των σπουδών της, η Φωτεινή αναγνωρίζει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καλύπτει τα δίδακτρα που θα ξεπερνούν τα 40.000 δολάρια το χρόνο. «Θα βάλω τα δυνατά μου για να πάρω υποτροφία διότι γνωρίζω ότι τα αμερικανικά πανεπιστήμια συχνά προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στους ξένους φοιτητές».

newsbeast

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.