Αστυνομικό δελτίο Κοζάνης; Εξιχνιάσεις κλοπών, κλοπές, λαθρομετανάστες, ναρκωτικά…



astinomia_1Εξιχνιάστηκαν (12) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής στην περιοχή της Κοζάνης
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου υπηκόου Βουλγαρίας και τριών (3) ακόμα ατόμων, αγνώστων στοιχείων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 9-5-2011 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ανωτέρω αλλοδαπού, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με τρεις άγνωστους δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών και τον προσπορισμό σ’ αυτούς οικονομικού οφέλους, έχοντας διαρκή δράση και κατανεμημένους ρόλους.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι από τέλη Μαρτίου 2011 μέχρι και 3-5-2011 διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης δώδεκα (12) κλοπές οικιών και δύο (2) απόπειρες κλοπής οικιών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, σαράντα (40) περιστέρια και άλλα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και ζώων ανέρχεται στο ποσό των 22.000 ευρώ περίπου, ενώ το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 4.015 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων κλοπών-διαρρήξεων οικιών στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας μας.

Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κλοπή

Πρωινές ώρες της 9-5-2011 από μεικτό συνεργείο ελέγχου της Α.Δ. Κοζάνης, αποτελούμενο από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης συνελήφθησαν στο Δρέπανο Κοζάνης τέσσερις (4) Έλληνες, ηλικίας 39, 44, 39 και 45 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κλοπή.

Ειδικότερα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) δύο (2) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους (0,4) γραμμαρίων και
β) μία (1) συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,2) γραμμαρίων.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο εκ των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) πέντε (5) συσκευασίες, που περιείχαν (582) νομίσματα των (0,5),(0,2) και (0,1) ευρώ,
β) τρεις (3) σταυροί,
γ) ένα (1) φυλαχτό,
δ) δεκαεπτά (17) εικόνες-αγιογραφίες και
ε) δύο (2) ηχοσυστήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω εικόνες-αγιογραφίες είχαν αφαιρεθεί από εξωκλήσι Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Κοζάνης, τα νομίσματα από διάφορες εκκλησίες της περιοχής της Κοζάνης και τα ηχοσυστήματα από περιοχές των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης, το τελευταίο έτος. Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

Σύλληψη ατόμου για κλοπή

Πρωινές ώρες της 9-5-2011 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με υπαλλήλους ασφαλείας της Δ.Ε.Η. συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα 39χρονος Έλληνας, διότι αφαίρεσε από το ορυχείο Καρδιάς (1000) λίτρα πετρέλαιο, το οποίο αντλώντας το με λάστιχο, το έβαλε σε  πέντε (5) βαρέλια και ακολούθως τοποθετώντας τα σε υπηρεσιακό όχημα, που οδηγούσε νόμιμα, επιχείρησε να εξέλθει του εργοταξίου της Δ.Ε.Η. Στην προσπάθειά του να διαφύγει καθόσον έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους ασφαλείας της Δ.Ε.Η. ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του, να ανατραπεί το όχημα, να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός και να υποστεί υλικές ζημιές το υπηρεσιακό όχημα.
Το λάστιχο, τα βαρέλια και το πετρέλαιο κατασχέθηκαν.
Το πετρέλαιο αποδόθηκε στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για παράβαση Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Μεσημβρινές ώρες της 9-5-2011 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων συνελήφθησαν στα Σέρβια δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν για παράνομη παραμονή στη χώρα μας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.