Λουκέτο σε 35 βενζινάδικα στο νομό Κοζάνης λόγω κρίσης



venzini_timi_antliaΑντιδρούν οι βενζινοπώλες στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας με το αιτιολογικό ότι σε οκτώ νομούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται στη λιανική και όχι στη χονδρική πώληση. Ενας από τους νομούς είναι και ο γειτονικός  νομός των Γρεβενών. Η ομοσπονδία βενζινοπωλών κάνει λόγο για άδικη και άνιση μεταχείριση.  

«Αν θέλουμε πράγματι να έχουμε προσγειωμένες τιμές θα πρέπει να περιορίσουμε τους φόρους, αλλά και το καρτέλ των διυλιστηρίων» δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών νομού Κοζάνης Γιώργος Χατζηκυπραίος.
Περίπου 35 πρατήρια βενζίνης έχουν βάλει «λουκέτο» κατά τον τελευταίο χρόνο στο νομό Κοζάνης, αφού η αγορά έχει παγώσει, καθώς οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο, ενώ όταν πηγαίνουν στο πρατήριο, σπάνια γεμίζουν το ρεζερβουάρ και συνήθως κινούνται με δεκάρικα και εικοσάρικα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που αφήνουν αντικείμενα σε αντάλλαγμα λίγης βενζίνης.

«Η Κοζάνη είναι η πρώτη πόλη σε μείωση κατανάλωσης, σε ανεργία και σε λουκέτα μαγαζιών. Δεν είναι ότι ο κόσμος δε «φουλάρει», αλλά ότι άφησε τα αυτοκίνητα τελείως στην άκρη» λέει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυπραίο «η κίνηση έχει μειωθεί κατακόρυφα από τη στιγμή που αυξήθηκε για δεύτερη φορά ο ειδικός φόρος για το ΦΠΑ και προειδοποιεί ότι η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα έχει ολέθρια αποτελέσματα».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.