Το West Channel στην ψηφιακή εποχή



west_channel_bannerΑπό την περασμένη Παρασκευή 22 Απριλίου, το περιφερειακό κανάλι «West Channel» της Δυτικής Μακεδονίας εισήλθε στην ψηφιακή εκπομπή (DVB-T).
Η εκπομπή του καναλιού πραγματοποιείτε σε κωδικοποίηση mpeg-4 με συμπίεση H-264 σε Standard Definition. Φυσικά όμως οι κωδικοποιητές έχουν την δυνατότητα για Full HD όταν δεχθούν ψηφιακό σήμα απο τα studio.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα ο διαμορφωτής είναι της PLISCH, γερμανικής κατασκευής, με ενσωματωμένο GPS για SFN εφαρμογές, διαθέτει 16 περιοχές προδιορθωσης για άριστη γραμμικότητα, τηλεχειρισμό, ενώ χρησιμοποιεί υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι έχει Shoulder distance > 40dB @ ± 4.2MHz της κεντρικής φέρουσας, χωρίς την χρήση φίλτρου εξόδου.

Ο ενισχυτής είναι συνολικής ισχύος μόνον 50W rms και ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος. Με shoulder distance 36dB, χωρίς φίλτρο, ενώ στην έξοδο υπάρχει φίλτρο critical mask, 6 κοιλοτήτων, με cross-coupling, ενώ είναι temperature stabilized.

Στο κεραιοσύστημα του West για μείωση του κόστους χρησιμοποιήθηκαν panel τα οποία προϋπήρχαν στις εγκαταστάσεις του καναλιού.

blogtv.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.