«Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου»



45C2D567D0CC3493494F3A0255C033CBΣε άμεση σύγκριση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Ζοσέ Μουρίνιο και του μπασκετικού Παναθηναϊκού με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κάνει η εφημερίδα ««La Vanguardia». Ο αρθρογράφος Γιόσεπ Φίτα, επιχείρησε σύγκριση των δύο ομάδων και των τακρικών που χρησιμοποίησαν για να μπλοκάρουν την Μπαρτσελόνα σε Euroleague και Κύπελλο Ισπανίας.

Διαβάστε όσα έγραψε ο Καταλανός αρθρογράφος:

«Για τους τίτλους, ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μουρίνιο είναι αποδεδειγμένα συγκρίσιμα μεγέθη. Ο πρώτος έχει κατακτήσει τα πάντα στο μπάσκετ, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει το ίδιο στο ποδόσφαιρο. Εκτός από αυτό, αλλά και τα αξιοζήλευτα βιογραφικά τους, έχουν την ικανότητα με την εξυπνάδα τους να αναγκάζουν θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους να μην αποδίδουν καλά.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ομπράντοβιτς στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Εκ των πραγμάτων η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν σε καλύτερη θέση αφού είχε το πλεονέκτημα κόντρα στην ελληνική ομάδα. Όμως ο Σέρβος τεχνικός είχε την ικανότητα να παρασύρει τους Μπλαουγκράνα σε αργό και κουραστικό ρυθμό καθοδηγούμενο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τελικά να επικρατήσει σε βάρος των πρωταθλητών Ευρώπης, που είχαν ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια.

Σημειώστε ότι ο Ομπράντοβιτς, όπως και ο Μουρίνιο, δεν ξέχασε να ασκήσει πίεση προς τους ανθρώπους που είναι πάνω απ’ όλα σε αυτές τις αναμετρήσεις, τους διαιτητές. Είναι πλέον κλασική η εικόνα του Σέρβου προπονητή με το πρόσωπο κόκκινο, πρησμένος και παραμορφωμένος να διαμαρτύρεται σε κάθε διαιτητική απόφαση όσο καθαρή και αν είναι αυτή. Ο Μουρίνιο, εξαιρετικός στην στρατηγική, κάνει πάντα ό,τι και ο Ομπράντοβιτς στην Ευρωλίγκα, στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα».

sport-fm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.