Απλήρωτες επί τρεις μήνες 16 καθαρίστριες και τραπεζοκόμοι στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό Πτολεμαΐδας



0aplhrotes_katharistries-trapezokomoiΑπλήρωτες παραμένουν τους τρείς τελευταίους μήνες  16 καθαρίστριες και τραπεζοκόμοι στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό Πτολεμαΐδας οι οποίες χθες με τη συμπαράσταση του Σωματείου εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν σε στάση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενες  έδωσαν πολλές ευκαιρίες στην εργολάβο η οποία επικαλείται  προβλήματα με την ΔΕΗ  πλην όμως θα έπρεπε να επιλυθούν ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων  γιατί και οι ίδιες βρίσκονται αντιμέτωπες με οφειλές τις οποίες θα πρέπει αποπληρώσουν.

Προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους  μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα θεωρώντας ότι εάν δεν εγκριθεί άμεσα η πιστοποίηση από τη ΔΕΗ τα πράγματα θα δυσκολέψουν γιατί «αφού δεν μπόρεσε να καταβάλλει τα δεδουλευμένα του ενός μηνός πως θα αποπληρώσει τους 3 μήνες».

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας Πέτρος Ταταρίδης τόνισε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ειδικότερα σε αυτήν την περίοδο οικονομικής κρίσης όπου οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν γι αυτό και το Σωματείο θα συνεχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι να πληρωθούν  γιατί είναι μονόδρομος. Αποφάνθηκε ότι αυτή είναι η συνέπεια της πολιτικής του ανταγωνισμού και της απελευθέρωσης  την οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τον μεγάλο «δουλέμπορα» την ΔΕΗ να ρίχνει το κόστος και στη συνέχεια  να κλέβουν οι εργολάβοι  για να βγάλουν κέρδη.

Η  μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτήν την κατάσταση  είναι η  μόνιμη και σταθερή δουλειά, η απαλλαγή από τέτοιες  πολιτικές που θα οδηγήσει σε μία άλλη κατάσταση όπου οι εργαζόμενοι θα κατοχυρώσουν όχι μόνο  τα αυτονόητα αλλά και περαιτέρω δικαιώματα. Οι στάσεις εργασίας ξεκίνησαν την Δευτέρα.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.