Ο Δήμαρχος Κοζάνης «διδάσκεται» από τους μαθητές



0aaayjkyfluygiΣε συνεδρίαση «Δημοτικού Συμβουλίου» αποτελούμενο από τους μαθητές της τρίτης τάξεως του Βαλταδώρειου Γυμνασίου,  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκος Φλώρος, η Αντιδήμαρχος Νούλα Τουμπουλίδου, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κάτανας. Στην ίδια διαδικασία έλαβε μέρος και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Παγούνης.

Η διαδικασία διεξαγωγής του «Δημοτικού Συμβουλίου» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και τα είχε όλα. Δήμαρχο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπολίτευση, Αντιδημάρχους και πολίτες, με θέμα ημερήσιας διάταξης, την  λειτουργία των αύλιων χώρων των σχολείων.

Οι μαθητές προβληματίστηκαν με όλες τις διαστάσεις του θέματος, όπως τις υποδομές των αυλών, τις ώρες λειτουργίας, τη φύλαξη και επιτήρησή τους, την λειτουργία και τοποθέτηση καμερών ή όχι, την καθαριότητα,  και κυρίως τους κινδύνους που υπάρχουν στις αυλές τις βραδινές ώρες.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ως απλοί πολίτες, ενώ στο τέλος μετά από ολοκληρωμένη συζήτηση έγιναν ψηφοφορίες και πάρθηκαν αποφάσεις.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας ο Δήμαρχος έθεσε επιγραμματικά τον ρόλο της νεολαίας και του συνόλου των πολιτών στην λειτουργία των θεσμών, και ιδιαίτερα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισε επίσης την ανάγκη της συμμετοχής και της διατύπωσης απόψεων, οι οποίες όπως είπε, πάντα επηρεάζουν τις αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στην αυλή του σχολείου από την διευθύντρια κ. Τσάλτα και διαπίστωσε μία σειρά παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στις αυλές των σχολείων, καθώς , όπως επεσήμανε, ο ρόλος των αύλειων χώρων των σχολείων είναι σημαντικός στην ποιότητα ζωής των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.