Το μαχαίρι ΔΕΝ θα φτάσει στο κόκκαλο – Πράσινα υποβρύχια και πράσινα άλογα…



tsoxatzopoylosΟ Άκης Τσοχατζόπουλος στη σημερινή του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων επέρριψε ευθύνες στο ΚΥΣΕΑ. Ασχέτως των τυχόν ευθυνών του, είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναποφασίζει με το ΚΥΣΕΑ για τους εξοπλισμούς. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 217/29-10-2009, που βρίσκεται εδώ, ο ΚΥΣΕΑ: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Αποτελείται από:
– τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ως πρόεδρο
– τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
– τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
– τον Υπουργό Οικονομικών
– τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εξωτερικών
– τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
– τον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
– τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
– τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
– τους Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (χωρίς δικαίωμα ψήφου)
– τους επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού και του Διπλωματικού Γραφείου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (χωρίς δικαίωμα ψήφου) τον Σύμβουλο Άμυνας του (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Αυτή η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε το 2009 είχε ως τυπικό σκοπό την αντιστοίχιση των παλιών ονομασιών των Υπουργών και Υπουργείων με τις καινούργιες. Δηλαδή, παλαιότερα υπήρχε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, τώρα υπάρχει Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κ.ο.κ.

Επίσης, όπως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραδέχονται, η μία κυβέρνηση παράγγελνε και η άλλη παραλάμβανε, με εξαίρεση το υποβρύχιο Παπανικολής που η ΝΔ έφερε αντιρρήσεις να το παραλάβει γιατί «έγερνε πολύ» και έτερον ουδέν μέχρι που η γερμανική δικαιοσύνη άρχισε πρόσφατα να σκαλίζει την υπόθεση. Εκτός από τα υποβρύχια που γέρνουν και που μας κόστισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, ερωτηματικά πλανώνται για τυφλά F16, για το πανάκριβο σύστημα C4i των Ολυμπιακών Αγώνων κ.α. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθεί κάποιος από όλους αυτούς ή ότι ο Άκης θα συρθεί στα δικαστήρια;

trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.