Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη ληστεία στην Εθνική τράπεζα Πτολεμαΐδας – Άφαντοι οι δύο ληστές



astinomia_5Επειδή από χθες το πρωί που έγινε η ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Πτολεμαΐδας ακούσαμε απίστευτα πράγματα που θα ζήλευαν και οι πιο εφάνταστοι δημιουργοί του Χόλυγουντ πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω: Στο αυτοκίνητο (το τρίτο κατά σειρά)  με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές της τράπεζας δεν υπήρχε κανένα μωρό και επιπλέον μέχρι και την ώρα αυτή δεν έχει βρεθεί και  αναζητείται το υπ’ αριθμ. ΚΖΡ 9547 ΙΧΕ αυτ-το, χρώματος γκρι, εργοστασίου κατασκευής FORD τύπου FOCUS. Ακόμα οι δύο ληστές παραμένουν  άφαντοι και δεν είναι γνωστή η ταυτότητά τους στις αστυνομικές αρχές.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες πληροφορίες, στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες παρά τις εξονυχιστικές έρευνες του τελευταίου 24ωρου. Μάλιστα η αστυνομικοί έχουν οργώσει κυριολεκτικά την κάτω Πτολεμαΐδα (περιοχή πίσω και κοντά στο Μουσείο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο) καθώς η κίνηση των δραστών να κατευθυνθούν προς τα εκεί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν είχαν αφήσει κάπου κοντά όχημα διαφυγής το οποίο και δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν λόγω τις εξέλιξης της ληστείας. Σε ότι αφορά το χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε από την τράπεζα αυτό δεν δείχνει (από την πρώτη έρευνα) να ξεπερνά τελικά τις 11 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία η ληστεία της τράπεζας διήρκησε 1λπτό και 30 δευτερόλεπτα ενώ η μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποί αοι δύο (πιθανότατα Γεωργιανής καταγωγής δράστες κατάφτασαν στην τράπεζα στο κέντρο της Πτολεμαΐδας) είχε κλαπεί από το δήμο Συκιών (Θεσσαλονίκης στις 12 Απριλίου 2011).

«Η Αστυνομία άργησε να επέμβει στη ληστεία της τράπεζας»

Την ώρα της ληστείας (ώρα 7:55) το πρωί της Παρασκευής λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά στο κτήριο της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας επικρατούσε η εξής κατάσταση:

1. Η ομάδα «Δίας»  δεν είχε καλά-καλά πιάσει δουλειά καθώς δεν υπάρχει μεταμεσονύχτια βάρδια και της πρωινής το ωράριο ξεκινά στις 8 το πρωί. Και

2. Το αυτοκίνητο βάρδιας του τμήματος ασφαλείας ήταν εκτός πόλης και άργησε να επιστρέψει στην πόλη περίπου 10 λεπτά.

Επιπλέον πρέπει να πούμε (όπως αποκλειστικά μάθαμε) τα αυτοκίνητα και οι δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας «ΔΙΑΣ» δεν είχαν επαρκή βενζίνη, μάλιστα, ο ανεφοδιασμός των οχημάτων της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας γίνεται στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κοζάνης καθώς δεν υπάρχουν οικονομικές πιστώσεις και κανένα βενζινάδικο της Πτολεμαΐδας δε βάζει καύσιμα στα περιπολικά της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί μάλιστα του τμήματος ασφαλείας Πτολεμαΐδας έχουν δημιουργήσει ταμείο και συνεισφέρουν κάθε μηνά από 5 ευρώ ο καθένας, προκειμένου αν χρειαστεί να βάλουν (εκτάκτως) βενζίνη στα οχήματα.

Υ.Γ.  Αξίζει να υπογραμμίσουμε απαντώντας σε όσους διαδίδουν ότι οι αστυνομικοί εσκεμμένα άργησαν να μεταβούν στην Εθνική Τράπεζα για να μην έρθουν σε επαφή με τους ληστές, ότι οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» σε καμία περίπτωση δεν θα έπρατταν κάτι τέτοια άλλωστε ήταν (τυχαία) οι ίδιοι αστυνομικοί που πριν από μήνες (στις 6 Οκτωβρίου του 2010) κυνήγησαν και συνέλαβαν τους ληστές της απόπειρας ληστείας του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας.    

eordaia.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.