ΕΒΕ Κοζάνης: Ίδρυση επιχείρησης σε….4 ώρες!!!



epimelhthrio_kozanis645Και, όμως, είναι αλήθεια: Με συντονισμένες προσπάθειες και πίστη στο αποτέλεσμα, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης κατάφερε, σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, να ιδρυθεί νέα ιδιωτική επιχείρηση μέσα σε…μόνο 4 ώρες!!! Πρόκειται για μια πανελλαδική πρωτιά του ΕΒΕ Κοζάνης, η οποία ήδη έχει κάνει το γύρο της χώρας και αποτελεί, ουσιαστικά, την πρώτη και απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή της νέας υπηρεσίας που προωθεί η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Λόγο», ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Χρήστος Σάββας, με εμφανή την ικανοποίηση από τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η πρωτοβουλία μας ξεκίνησε από την ώρα κιόλας που τέθηκε σε εφαρμογή η νέα αυτή υπηρεσία. Είχαμε εγκαίρως φροντίσει για την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού του Επιμελητηρίου, το οποίο, έτσι, ήταν πανέτοιμο να κάνει τη θεωρία πράξη. Φυσικά, υπήρξε μια άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και έτσι καταφέραμε να πάρει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ η πρώτη επιχείρηση μέσα σε 4 μόλις ώρες! Πιστέψαμε σαν διοίκηση του ΕΒΕ στο νέο αυτό θεσμό και θα πρέπει να σημειωθεί πως στείλαμε όχι μια, αλλά δυο φορές υπάλληλο του ΕΒΕ για να ενημερωθεί πλήρως σε σχετικά σεμινάρια. Και αυτό, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την ώρα που θα ξεκινούσε το πρόγραμμα, όπερ και εγένετο…».

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕ Κοζάνης

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι από την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 ξεκίνησε η λειτουργία στο ΕΒΕ «Υπηρεσίας Μιας Στάσης» για την ίδρυση εταιριών Ο.Ε. και Ε.Ε. από τα Επιμελητήρια της χώρας και παράλληλα η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του Ν. 3419/05.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή κοινής Υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τις διαδικασίες λειτουργίας του ΓΕΜΗ και των «Υπηρεσιών Μιας στάσης» για τη σύσταση εταιριών, όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρίες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα θα διεκπεραιώνονται από τα Εμπορικά Επιμελητήρια, τα συμβολαιογραφικά γραφεία και σε επόμενη φάση και από επιλεγμένα ΚΕΠ.

Από 4 Απριλίου 2011 σε πρώτη φάση η «Υπηρεσία Μιας Στάσης» αφορά τη σύσταση Ανωνύμων Εταιριών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης που θα απευθύνονται στους συμβολαιογράφους, καθώς και Ομόρρυθμες (Ο.Ε) και Ετερόρρυθμες Εταιρίες (Ε.Ε.), οι οποίες θα μπορούν να απευθύνονται απευθείας στο Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι για την σύσταση – ίδρυση των Ο.Ε. και Ε.Ε. αρμόδια θα είναι η κεντρική υπηρεσία στην πόλη της Κοζάνης (Ι. Φαρμάκη 2), όπου με την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα μπορεί ο  ενδιαφερόμενος να αιτείται την ίδρυση  της εταιρίας του με μία στάση και σε περίπου μία ώρα, καταβάλλοντας τα αναλογούντα νόμιμα τέλη.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για  τη σύσταση των εν λόγω εταιριών θα προωθούνται στους εμπλεκόμενους (για τη σύσταση) φορείς του Δημοσίου( όπως π.χ Δ.Ο.Υ, ασφαλιστικά Ταμεία, Πρωτοδικείο κ.α.) από το Επιμελητήριο εντός δύο (2) ημερών .

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και υποδείγματα εντύπων αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων που απαιτούνται από την υπηρεσίας Μιας στάσης του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από την υπηρεσία μηχανολογικών Εφαρμογών (Μητρώο) του ΕΒΕ (τηλ. 24610-34669, αρμόδιος κ. Απόστολος Κοκράνης και Νικ. Σακαλής).

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.