Ξεκίνησε στο Εφετείο Κοζάνης η επανεξέταση της δολοφονίας της 15χρονης στη Βλάστη



dikastiria_kozanisΜετά από τέσσερις συνεχείς αναβολές ξεκίνησε τελικά την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, η επανεξέταση του εγκλήματος της Βλάστης, η υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης μαθήτριας το καλοκαίρι του 2004 στη Βλάστη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η δίκη διακόπηκε ωστόσο για την Παρασκευή 15 Απριλίου, καθώς, λόγω απουσίας του προέδρου της έδρας τόσο η πολιτική αγωγή όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης του ανθρώπου που κάθεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ζήτησαν τη διακοπή της εξέτασης προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος πρόεδρος για τη δικογραφία της υπόθεσης.

Πρόκειται στην ουσία για αναψηλάφηση της υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου που εξαφανίστηκε από τη Βλάστη όπου παραθέριζε με την οικογένειά της στις 4 Ιουλίου του 2004 και τρεις μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή σε δασική περιοχή του Μουρικίου, σε απόσταση τριών χιλιόμετρων από τη Βλάστη, δίπλα στον παλιό- εγκαταλειμμένο δρόμο Βλάστης – Αναρράχης. Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία καθώς η δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού παραμένει αδιαλεύκαντη 7 σχεδόν χρόνια μετά.

Η επανεξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο έρχεται μετά από τέσσερις συνεχόμενες αναβολές, αφού αρχικά είχε προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο του 2009, αλλά αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2010 λόγω ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί μέσα στην εβδομάδα των εθνικών εκλογών, ούτε τότε όμως εκδικάστηκε λόγω απουσίας του συνηγόρου για λόγους υγείας, αλλά και επειδή και η πολιτική αγωγή είχε καταθέσει αίτηση να κληθούν για εξέταση νέοι μάρτυρες, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Ημερομηνία εξέτασης είχε οριστεί η 3η Ιουνίου 2010, αλλά πήρε νέα αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους, για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό, φορολογικό και απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ενώ ατυχής στάθηκε και η εξέταση της υπόθεσης τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε αναβληθεί πάλι εξ αιτίας αποχής των δικηγόρων.

Η υπόθεση έρχεται για επανεξέταση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας κατόπιν αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας εφετών στον Άρειο Πάγο και η οποία έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και το άτομο που είχε απαλλαγεί από την κατηγορία κάθεται ξανά στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι για το θάνατο της 15χρονης λίγο καιρό μετά το έγκλημα είχε κατηγορηθεί από συγχωριανό του ένας 32χρονος (τότε) από τη Βλάστη, ο οποίος αθωώθηκε πρωτόδικα από το Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς λόγω «αμφιβολιών» με τις ψήφους των ενόρκων, καθώς και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2008, πάλι λόγω αμφιβολιών των ενόρκων, αφού οι εφέτες δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της ενοχής του.

Στο Εφετείο την Παρασκευή αναμένεται να προσέλθουν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες: ο κτηνοτρόφος που είχε βρει τη σωρό της κοπέλας, μία φίλη της –είναι το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά η 15χρονη το βράδυ της εξαφάνισής της, αλλά και η τότε σύζυγος του κατηγορουμένου, καθώς το Εφετείο τον Φεβρουάριο του 2010 είχε κάνει δεκτό σχετικό αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου παιδιού.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.