Στην Κοζάνη η έδρα της νέας Στρατολογικής Υπηρεσίας της Δυτ. Μακεδονίας



orkomosia_fantaron345435Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ) θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων (ΣΓ) της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τα στρατολογικά γραφεία Καστοριάς Φλώρινας και Γρεβενών θα συγχωνευθούν με τα ΣΓ Κοζάνης, και θα δημιουργηθεί η νέα ΣΥ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ΄ΣΣ και του νεόδμητου κτιρίου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το ΣΓ Ξάνθης.

Για τις μεταθέσεις των στελεχών που υπηρετούν στα υπό συγχώνευση Στρατολογικά Γραφεία, θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες, οι δηλώσεις φρουρών προτίμησης και τα λοιπά προβλεπόμενα κριτήρια μεταθέσεων.

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΕΘΑ σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Καστοριάς.

Aκολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Τον τελευταίο καιρό ακούγονται έντονα φήμες για επικείμενη κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Καστοριάς. Η Καστοριά αποτελεί την έδρα της XV Ταξιαρχίας Πεζικού η οποία έχει περιοχή ευθύνης από το Βροντερό Φλώρινας, τα Φυλάκια της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου, μέχρι τα Γρεβενά. Πιστεύουμε πως η άμυνα της χώρας και η εξυπηρέτηση των πολιτών μιας παραμεθόριας περιοχής δεν μπορούν να φαλκιδευτούν από λογικές υποχρεώσεων του μνημονίου ή οικονομιών με τέτοιου είδους περικοπές. Θα θέλαμε επιπλέον να σας επισημάνουμε, πως το Στρατολογικό Γραφείο λειτουργεί στην είσοδο της πόλεως της Καστοριάς σε κτίριο που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.