Νέος σεισμός 7,1 ρίχτερ συνταράζει την Ιαπωνία! – Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι



8ECFBC25D69FE7B4F16296AEE1230ECCΤο επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Φουκουσίμα, η οποία επλήγη από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, έναν ακριβώς μήνα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία.

Ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το νέο σφοδρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό σ’ αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ’ αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Νωρίτερα, το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco, έδωσε εντολή για την εκκένωσή του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπισθεί ζημιές στον πυρηνικό σταθμό.

Δείτε live εικόνα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ιαπωνία θα επεκτείνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σταθμό της Φουκουσίμα

Η Ιαπωνία θα επεκτείνει πέραν των 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ώστε αυτή να συμπεριλάβει χωριά και πόλεις στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενέργειας, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας και εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.

“Στις περιοχές αυτές είναι πιθανό να υπάρξει συγκέντρωση 20 μιλισίβερτ και άνω ραδιενέργειας σε διάστημα ενός έτους”, τόνισε ο Εντάνο σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τον οποίο η ζώνη αποκλεισμού θα συμπεριλάβει το χωριό Ιιτάτε, 40χλμ από τον σταθμό, τμήμα της πόλης Καβαμάτα και άλλες περιοχές.

“Δεν είναι αναγκαίο να εκκενωθούν αμέσως οι περιοχές αυτές”, πρόσθεσε ο Εντάνο υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν η εκκένωση να πραγματοποιηθεί εντός διαστήματος ενός μηνός.

Νωρίτερα, η Greenpeace απηύθυνε έκκληση στην ιαπωνική κυβέρνηση να επεκτείνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να συμπεριλάβει “θερμά σημεία” στα οποία, όπως αποκάλυψε η οικολογική οργάνωση, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι υψηλά.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ορίσει ως σήμερα στα 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού από την οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί περίπου 80.000 κάτοικοι.

Σύμφωνα με την Greenpeace, οι ιαπωνικές αρχές πρέπει “να εκκενώσουν πολλά θερμά σημεία τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 80χλμ από τον πυρηνικό σταθμό, όπου οι ομάδες της αποκάλυψαν μεγάλη συγκέντρωση καισίου”.

“Η κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει την απομάκρυνση από τις ζώνες υψηλού κινδύνου των πόλεων Φουκουσίμα και Κοριγιάμα, των εγκύων και των παιδιών”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.