Νέος πανικός στην Ιαπωνία – 7,4 Ρίχτερ στην επαρχία Μιγιάγκι και προειδοποίηση για τσουνάμι!



0IAPWNIA_543_355Περίπου στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) η γη σείστηκε ξανά από τα 7,4 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Άμεσα εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η TEPCo όμως ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 11ης Μαρτίου συνεχίζονται κανονικά και κανένας από τους έξι αντιδραστήρες δεν έχει εμφανίσει νέες ζημιές.

Επίσης, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το νέο σεισμό. Η περιοχή της Φουκουσίμα, πάντως, έχει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην αναμενόμενη σεισμική ακολουθία που έπεται του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου, ενώ το τσουνάμι δεν αναμένεται να υπερβεί το ένα μέτρο.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.