Κοζάνη: κινητοποίηση εργαζομένων της ΔΕΗdeh-795809Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού στην Επιχείρηση…Συγκεκριμένα, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος» προέβησαν σε 4ωρη συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και το πάγωμα των προσλήψεων.

«Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης. Επισήμανε, μάλιστα, ότι ο μεγαλύτερος ατμοηλεκτρικός σταθμός της χώρας (ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου), συνολικής ισχύος 1.550 μεγαβάτ (MW), λειτουργεί με λιγότερους από 590 εργαζόμενους, όταν οι οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 850, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να ελλοχεύει καθημερινά ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων.

Ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» έκανε ειδική αναφορά σε ένα σημερινό «παραλίγο» σοβαρό εργατικό ατύχημα, λέγοντας ότι χωρίς να ειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι, τέθηκε σε λειτουργία ένας μύλος της ΔΕΗ, ο οποίος βρισκόταν σε συντήρηση. «Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν αποκλειστικά θέμα τύχης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

real.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.