Στάχτη στα μάτια ο αντικαπνιστικός νόμος – Φωτό με τις πατέντες στα εστιατόρια



kapnizounsekafe_473_355Η ΝΔ έφτιαξε αντικαπνιστικό νόμο. Δεν εφαρμόστηκε. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε νέο αντικαπνιστικό νόμο. Πάλι δεν εφαρμόστηκε. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε νέο πιο αυστηρό αντικαπνιστικό νόμο. Πάλι δεν εφαρμόστηκε.

Με άλλα λόγια κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Είτε κάποιος είναι υπέρ, είτε κατά του καπνίσματος αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει οτι ψηφίστηκε ακόμα ένας νόμος ο οποίος παραμένει ανεφάρμοστος. Και ουδείς, ουδείς ενδιαφέρεται ποιός είναι αρμόδιος για να τηρείται αυτός ο νόμος.

‘Εχουν περάσει 7 ολόκληροι μήνες από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος οι καταγγελίες για αναμμένα τσιγάρα έχουν ξεπεράσει τις 20.200 και το τσιγάρο παντού πάει σύννεφο! Ιδού η απόδειξη:

Τον Ιανουάριο υποτίθεται ότι έκλεισαν οριστικά όλα τα “παραθυράκια” του νόμου και ότι οι θεριακλήδες της χώρας έχασαν το προνόμιο του “καπνίζειν” σε εσωτερικούς χώρους! Εννοείται ότι το δαιμόνιο του Έλληνα επιστρατεύτηκε ακόμα μία φορά, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η καπναπαγόρευση!

Μαζί με τους καταναλωτές συμπάσχουν και οι μαγαζάτορες οι οποίοι προσπαθούν να διευκολύνουν τους πελάτες τους! To Newsit σας παρουσιάζει τις πιο συχνές πατέντες που αντικατέστησαν τα τασάκια! Kαι όλα αυτά για τον φόβο των Ιουδαίων αφού επι της ουσίας έλεγχοι δεν γίνονται!

Πλαστικό ποτηράκι με νερό. Θησείο.
Πλαστικό ποτηράκι με νερό. Θησείο.
Κούφιο κερί με γυάλινο μπολ στο εσωτερικό του. Κολωνάκι.
Κούφιο κερί με γυάλινο μπολ στο εσωτερικό του. Κολωνάκι.

Ζευγάρι στο Κολωνάκι!
Ζευγάρι στο Κολωνάκι!

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε εξαγγείλει στα μέσα Ιανουαρίου πως στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα συμπεριλαμβάνονταν και οι περίπου 800 επιθεωρητές εργασίας. ‘Ομως οι επιθεωρητές είναι άφαντοι ή απρόθυμοι αφού δεν συνοδεύει τις υπηρεσίες τους οικονομικό κίνητρο.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν πως ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έσβησε τα τσιγάρα, καθώς σε διάστημα μίας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν μόλις 2.189 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 148 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ακόμη λιγότερα πρόστιμα (128).

Γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο Newsit: Με απείλησαν ιδιοκτήτες καφετέριας μέσα στο γραφείο μου!

O κ. Δημόπουλος επιβεβαίωσε τη αποκάλυψη του υπουργού Υγείας οτι ιδιοκτήτες καφετέριας πήγαν στο γραφείο του κ. Δημόπουλου και τον απείλησαν. “Πράγματι συνέβη”, είπε και συνέχισε: “Πρόκειται για ατυχές περιστατικό στο οποίο δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Πρόκειται για ανθρώπους μεροκαματιάρηδες και σίγουρα έχουν ζοριστεί λόγω της οικονομικής κρίσης και εκτονώνονται πιστεύοντας ότι ο αντικαπνιστικός νόμος επιφέρει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους. Είναι μια ακραία συμπεριφορά που κανείς δεν πρέπει να υιοθετήσει. Δώσαμε όμως ραντεβού στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Ανάπτυξης μήπως αυτούς τους ανθρώπους τους ενισχύσουμε κάπως διαφορετικά έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε”.

Ο κ. Δημόπουλος είπε επίσης στο Newsit οτι “η δήλωση η χθεσινή του Υπουργού Υγείας αφορούσε την ανησυχία μας στο θέμα της υλοποίησης του αντικαπνιστικού νόμου καθως η επιβολή προστίμων και οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς όσο θα θέλαμε. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε πολύ πιο εντατικούς ελέγχους και κλιμάκια στους δρόμους. Ταυτόχρονα όμως προσπαθούμε να ενισχύσουμε στο έπακρο και το παιδαγωγικό μέρος με τη δουλεία που κάνουμε στα σχολεία και στον στρατό καθώς και με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στους χώρους εργασίας”.

Στις αιτιάσεις των καταστηματαρχών που λένε πως ο νόμος δεν εφαρμόζεται απο τον κόσμο καθώς 9 στους 10 είναι καπνιστές και στην ουσια επιβάλλουν το κάπνισμα, ο κύριος Δημόπουλος απάντησε “πως αναμφίβολα αυτό ισχύει σε ένα βαθμό. Από την άλλη μεριά όμως ο νόμος τηρείται σε αρκετά μαγαζιά. Το να στηριχθούν τα μαγαζιά με φοροαπαλλαγές είναι κάτι διαφορετικό από τον αντικαπνιστικό νόμο. Ας μην γενικεύουμε. Σίγουρα η αλλαγή φιλοσοφίας του κοσμου θα πάρει καιρό”.

“Ο νόμος δεν εφαρμόζεται όχι από μας αλλά από τον ίδιο τον κόσμο”, δηλώνει ο πρόεδρος των εστιατόρων

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, Γιάννης Τσάκος “ο αντικαπνιστικός νόμος στην ουσία δεν εφαρμόζεται από τον κόσμο. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ήρθε στο μαγαζί μου πελάτης που κάπνιζε πούρο και όταν του ζήτησα να το σβήσει είπε πως το πούρο του κοστίζει 75 ευρώ και πως δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει πρόστιμο 25 ευρώ. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται γιατί είναι ελαστικό το πρόστιμο προς τους παραβάτες . Όταν βάζει στους μαγαζάτορες 600 ευρώ πρόστιμο που δεν έχουν την ευθύνη και βάζει 50 ευρώ στον καπνιστή που έτσι και το πληρώσει αμέσως πέφτει στα 25 ευρώ, τότε γράφει τον νόμο ο άλλος στα παλιά του τα παπούτσια. Εμείς ως καταστηματάρχες ενημερώνουμε τον κόσμο για την απαγόρευση του τσιγάρου και κάνουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος αν και αυτό είναι σε βάρος μας και μας οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό”.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.