Οφειλές 60.000 του πρώην Δήμου Πτολεμαΐδας στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης»



pantelidis_ptolemaidaΟι οφειλές ύψους 60 χιλιάδες Ευρώ της πρώην Δημοτικής Αρχής Πτολεμαίδας προς τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου «Παντελίδης» για την παροχή υπηρεσιών σε παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας «Εορδαϊκός» απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και προκάλεσαν δυσάρεστα συναισθήματα στο σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2010 ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης στην προσπάθεια του να στηρίξει οικονομικά την ομάδα η οποία σημειωτέον βρίσκεται σε αδιέξοδο, προέβη σε συμφωνία με τον Ιάκωβο Παντελίδη προκειμένου να παρέχεται διαμονή και διατροφή σε ποδοσφαιριστές του «Εορδαικού» χωρίς όμως όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση να υπάρχει  απόφαση δημάρχου είτε του  τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παντελίδης φέρει την μηνιαία δαπάνη στις 15 χιλιάδες Ευρώ, συνολικά 60 χιλιάδες Ευρώ, ενώ σε επιστολή του ο κ. Τσιούμαρης κάνει λόγο μόνο για 15 χιλιάδες Ευρώ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι όπως ο Ιάκωβος  Παντελίδης να  προσφύγει στα δικαστήρια με την μέθοδο της  διαταγής πληρωμής και εφόσον η υπόθεση  δεν ευδοκιμήσει δικαστικά να επανέλθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και να συζητηθεί στο χρόνο του.

Εισηγούμενη το θέμα η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου είπε ότι τα τιμολόγια προσκόμισε ο ενδιαφερόμενος στον Δήμο Εορδαίας για να πληρωθούν χωρίς να υπάρχει απόφαση που να περιλαμβάνει την έγκριση τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή τους. Κατέστησε σαφές ότι θα βοηθήσει τον «Εορδαϊκό» με νόμιμο και διαφανή τρόπο. με επιχορήγηση όπως και έγινε, δίδοντας 10000 Ευρώ, πλήν όμως η διοίκηση της ομάδας επανήλθε λέγοντας ότι τα χρήματα δεν επαρκούν. Η Δήμαρχος έφερε το θέμα στη συνεδρίαση για να κατατεθούν προτάσεις ώστε να βρεθεί λύση υπογραμμίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες ως προς την διαχείριση και διάθεση κονδυλίων για να επαναλάβει τη βούληση περί βοήθειας και στήριξης της ομάδας η οποία πέραν όλων των παραπάνω προβλημάτων αντιμετωπίζει και εκείνο του γηπέδου λόγω της έλλειψης περίφραξης με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων.

Η κ. Βρυζίδου ανέγνωσε επιστολή της διοίκησης του «Εορδαικού» που ζητά οικονομική ενίσχυση 45 χιλιάδων Ευρώ για τα λειτουργικά της έξοδα μέχρι το τέλος του 2011. Μιλώντας ο Ιάκωβος Παντελίδης είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να πληρωθεί  γιατί «πίστεψα σε κάποιους ανθρώπους» υποστηρίζοντας ότι τα τιμολόγια τα κατάθετε κάθε δεκαπενθήμερο στον Δήμο Πτολεμαίδας χωρίς να «μου πει κανείς να σταματήσω. Φιλοξενώ την ομάδα από τις 15 Αυγούστου και αναγκάστηκα προχθές να διώξω κάποιους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνδεθεί με προς μεγάλη μου θλίψη. Έκανα πολλά δώρα στον «Εορδαικό» κι ακόμη και σήμερα φιλοξενώ έτσι κάποιους ανθρώπους. Αλλά εγώ σήμερα διαλύθηκα και κινδυνεύει η επιχείρηση μου». Στην επιστολή του κ. Τσιούμαρη που ανέγνωσε ο δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ανδρεάδης γίνεται λόγος για συμφωνία του πρώην δημάρχου και του προέδρου της ομάδας για την φιλοξενία ποδοσφαιριστών στο εν λόγω Ξενοδοχείο έναντι 15 χιλιάδων Ευρώ κι αυτό για να βοηθηθεί η ομάδα. «Έπρεπε να ήταν σήμερα εδώ ο Γρηγόρης Τσιούμαρης και να με κοιτά στα μάτια. Όλοι έπρεπε να ήταν εδώ», ήταν η απάντηση του κ. Παντελίδη. Στις τοποθετήσεις τους Δημοτικοί Σύμβουλοι δήλωσαν αδυναμία στο να ψηφίσουν την αίτηση της ομάδας, προσθέτοντας ότι το θέμα ήταν γνωστό τους τελευταίους μήνες.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.