Χιλιάδες αστυνομικοί σε ρόλο σωματοφύλακα



astinomia_5Εν μέσω οικονομικής κρίσης και τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, 1.845 αστυνομικοί, φυλάνε και προσέχουν επωνύμους, επιχειρηματίες και πολιτικούς οι περισσότεροι από τους οποίους δεν διατρέχουν κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» πρόκειται για επιχειρηματίες, παλιούς ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους που δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκάλυψη που να δικαιολογεί την αστυνομική προστασία που τους παρέχεται.

Υπεύθυνη για την ασφάλεια των επωνύμων είναι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, η οποία είναι ανεξάρτητο σώμα και υπάγεται στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας.

Το προσωπικό της αποτελείται από 1.920 αστυνομικούς από τους οποίους οι 75 εκτελούν χρέη διοικητικών υπηρεσιών. Οι περισσότεροι μάλιστα ενεργοί αστυνομικοί επιθυμούν να μετατεθούν σε αυτή την υπηρεσία καθώς αποκομίζουν υψηλές γνωριμίες αλλά και κερδίζουν περισσότερα, αφού ο μισθός τους αυξάνεται κατά 30% από επιδόματα.

newsbeast

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.