Φωνή… και οργή λαού! – Δείτε τα περιστατικά βίας και διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών



2F6843597BEA20F83A4F98577BC2CE96Οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι και οι πολιτικοί… τρομαγμένοι αφού το τελευταίο διάστημα ο προπηλακισμός κάποιων εξ αυτών ανησυχεί σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Με τελευταίο στη λίστα των επιθέσεων τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, οι Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σημίτης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Καραμανλής, μέχρι και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχουν δεχθεί – έστω και φραστική κάποιοι από αυτούς- επίθεση από απλούς πολίτες και φοιτητές.

Γιουχαΐσματα, ύβρεις, διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια κάποιων πολιτικών, γιαούρτια μέχρι και ξύλο έχουν κάνει τους 300 της Βουλής να φοβούνται για το τι θα τους συμβεί από εδώ και πέρα δεδομένης της οικονομικής κρίσης της χώρας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η φράση γνωστού πολιτικού, του Γιώργου Λιάνη, ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική για να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Γιαούρτια στον Θ. Πάγκαλο
«Δεν τα φάγαμε μαζί» φώναζαν κάτοικοι της Κερατέας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, όταν τον είδαν να τρώει το βράδυ της Τετάρτης σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής. Κάποιοι, οι πιο εξαγριωμένοι από αυτούς μάλιστα, του πέταξαν γιαούρτια και τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα.

Ο Θ. Πάγκαλος που δειπνούσε μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ, συνομίλησε (κατά κάποιο τρόπο) με τους κατοίκους, παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ. Εξέθεσε μάλιστα τις απόψεις του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο και τότε οι περίπου 70 – 80 κάτοικοι εξοργίστηκαν όταν τον άκουσαν να τους λέει, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα απομακρυνθούν από την Κερατέα όταν φύγουν και οι κάτοικοι.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής με ανακοίνωσή του κατηγορεί ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε με ύβρεις και γιαούρτια έξω από εστιατόριο στα Καλύβια και κάνει λόγο για «συγκέντρωση τραμπούκων. Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους πολιτικούς να σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θ. Πάγκαλος δέχεται επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες που αντιδρούν στις δηλώσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει. Στις 26 Φεβρουαρίου στη Γαλλία σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά είχε προηγηθεί η φραστική επίθεση εναντίον του από φοιτητές. Τότε ο κ. Πάγκαλος είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το χώρο.

Στόχος ο Καραμανλής
Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα. Όσοι συγκεντρώθηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά του πρώην πρωθυπουργού και αποφάσισαν να επαναλάβουν τη διαμαρτυρία τους.

Την τιμητική του όμως είχε το ζεύγος Καραμανλή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Δεκάδες ομογενείς, όταν τους αντελήφθησαν, άρχισαν να τους γιουχάρουν και να τους επιτίθενται φραστικά με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Μάλιστα για να μην πάρει το συμβάν μεγάλες διαστάσεις, χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Διαμαρτυρία και επίθεση στον Κώστα Σημίτη
Την ώρα που ο Κώστας Σημίτης έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας, ομάδα αριστεριστών του επιτέθηκε φραστικά.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ο κ. Σημίτης στα τέλη Ιανουαρίου έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας.

Τότε τον αναγνώρισε ομάδα νεαρών, που κολλούσαν αφίσες στην περιοχή και του επιτέθηκαν φραστικά. Κατά το περιβάλλον του πάντως, οι νεαροί ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας τον οδήγησε σε ασφαλές σημείο μέχρι να απομακρυνθούν οι νεαροί.

Στις αρχές Μαρτίου πάντως, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου. Οι συγκεντρωμένοι του επέρριψαν ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Έφαγε ξύλο ο Χατζηδάκης
Κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, δέχτηκε επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές από πολίτες που φώναζαν «θα φάτε ξύλο όλοι».

Οι φωτογραφίες που τον δείχνουν με αίματα σε όλο το πρόσωπό του έκαναν το γύρο του κόσμου ενώ το βίντεο του newsbeast.gr είχε συγκλονίσει, και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να φύγει από το σημείο ο κ. Χατζηδάκης.

Γγιουχαΐσματα έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου
Πολίτες που όπως υποστηρίζουν δεν ανήκουν σε καμία παράταξη συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η διαμαρτυρία έγινε προκειμένου οι πολίτες να φωνάξουν για τα όσα έχουν γραφτεί για το παρελθόν του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δεχθεί φραστική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν γύριζε από ταξίδι στη Γερμανία.

Φραστική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό φοιτητές στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.

Ομάδα νεαρών φώναζε συνθήματα στα ελληνικά και διέκοπτε συνεχώς τη διάλεξη του κ. Παπανδρέου ενώ προσπάθησε να ξεδιπλώσει και πανό.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως, τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών» έλεγε ο πρωθυπουργός και έκανε πρόταση να λάβει το λόγο κάποιος εκπρόσωπός τους, αλλά αυτή η πρόταση δεν εισακούστηκε.

Προπηλάκισαν τον Δ. Σιούφα στην Πάρο

Ο Δημήτρης Σιούφας που βρισκόταν στην Πάρο τον Αύγουστο, γευμάτιζε με παρέα φίλων του, όταν δέχτηκε φραστική επίθεση από θαμώνες της ταβέρνας.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός βρισκόταν στο χωριό Αλυκή και στην ταβέρνα «Μουράγιο» και ενώ δειπνούσε, δέχτηκε επίθεση που παραλίγο να μετατραπεί σε πραγματική μάχη.

Τα περίπου τριάντα άτομα που ήταν θαμώνες του μαγαζιού ήρθαν στα χέρια με τους δύο αστυνομικούς του Δ. Σιούφα, οι οποίοι για να απομακρύνουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής από την ταβέρνα, έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

«Φρούτα και λαχανικά» στον Κ. Σκανδαλίδη
Αγρότες υποδέχτηκαν τον Κ. Σκανδαλίδη με φρούτα και λαχανικά. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, έτυχε θερμής υποδοχής από μεγάλη μερίδα αγροτών. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου «Αστήρ» όπου και άδειασαν καφάσια με ζαρζαβατικά.


newsbeast.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.