Εξέλιξη στο έργο της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας



siraga_klisouraΣημαντική εξέλιξη στο έργο της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η σήραγγα αναμένεται να συνδέσει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα μέσω του νομού Φλώρινας, δημιουργώντας δεδομένα ανάπτυξης για τις περιοχές αυτές αναφορικά με τις μεταφορές, τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, στη συνέχεια η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς θα προχωρήσει στη σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου, που δεν ήταν δυνατόν να εκπονηθεί όσο ήταν σε εκκρεμότητα η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

«Ένα τόσο σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ περίπου, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο για την ένταξη και χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή του, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος για την υλοποίησή του» σημείωσε ο κ. Δακής.

ota.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.