Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι καθηγητές στην Κοζάνη



daskaloi_kozanis087Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Κοζάνης την προσεχή Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ. στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο.

Θέματα της συνέλευσης είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Η συνέλευση πραγματοποιείται εν’ όψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων στην Αθήνα στις 19 τρέχοντος.

Σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου των καθηγητών, η ΟΛΜΕ αναμένει τις αποφάσεις των κατά τόπους γενικών συνελεύσεων, ώστε με βάση τις διαθέσεις και προτάσεις που θα προκύψουν να διατυπώσει το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων που θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Ήδη στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ υπάρχουν προτάσεις για μία πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο πλαίσιο γενικής πανεργατικής, πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 23 Μαρτίου. Η πρόταση είναι μάλιστα να προταθεί σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία την ημέρα αυτή. Δηλαδή δύο ημέρες πριν την σημαντική σύνοδο αρχηγών στην Ε.Ε., στην οποία διακυβεύονται δύσκολες αποφάσεις για όλους τους εργαζόμενους.

zougla

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.