Βελβεντό: Διέρρηξαν εκκλησία για να κλέψουν… μηχανήματα!



3BF26D7D359818F70BFDE7398D199CBΟι  ιερόσυλοι διαρρήκτες που «τρύπωσαν»  μέσα στον ιστορικό ναό του  Αγίου Μηνά στο Βελβενδό Κοζάνης, δεν είχαν στόχο ούτε τα ιερά σκεύη και τις εικόνες, ούτε το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο, αλλά το… ηλεκτρολογικό υλικό που είχαν αφήσει οι εργάτες οι οποίοι κάνουν παρεμβάσεις για να αναδείξουν τις τοιχογραφίες της εκκλησίας!

Ο  ναός που χτίστηκε τον 12ο αιώνα, αποτελεί τον παλαιότερο βυζαντινό της περιοχής και είναι διακοσμημένος με τοιχογραφίες που έγιναν μεταξύ 12ου και 15ου αιώνα. Τις τελευταίες ημέρες, εγκαταστάθηκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας οι συντηρητές της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που ανέλαβαν να αναζωογονήσουν τις τοιχογραφίες. Όταν επέστρεψαν από το τριήμερο της Αποκριάς, όμως, τα δεκάδες εργαλεία και καλώδια που χρησιμοποιούσαν είχαν κάνει… φτερά! Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία που προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες, αλλά, χωρίς τα απαραίτητα όργανα, μοιραία οι εργασίες αποκατάστασης διακόπηκαν!

protothema

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.