Βιβλική η καταστροφή στην Ιαπωνία από τον σεισμό



6E0CB993EE2A0AE732525C226583Σε συναγερμό έχει τεθεί ο μισός πλανήτης μετά το σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές της ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της, ενώ κάθε λεπτό που περνά μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές.

Σημειώνονται διαρκώς μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 6,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 66 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο ενώ εκκενώνονται χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού καθώς τα κύματα ξεπερνούν σε ύψος νησιά και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να σβηστούν από το χάρτη!

«Ήταν το χειρότερο που έχω ζήσει τα 20 χρόνια που βρίσκομαι στην Ιαπωνία», δήλωσε η ανταποκρίτριες του Reuters στη χώρα Linda Sieg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji ο χώρος στάθμευσης της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε και δεν είναι ακόμα γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι την ώρα του σεισμού.

Τα νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους στο λιμάνι Σεντάι στα βόρεια της χώρας, σχηματίζοντας έναν τεράστιο χείμαρρο με αυτοκίνητα, βάρκες και ερείπια από κτήρια που κατέρρευσαν.

Αυτήν την ώρα πολεμικά πλοία της Ιαπωνίας κατευθύνονται προς την περιοχή του Μιγιάτζι, η οποία επλήγη από τον σεισμό, ενώ οκτώ πολεμικά αεροσκάφη επιθεωρούν την περιοχή.

Η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα στην πλευρά του Ειρηνικού διακόπηκε αυτομάτως. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.

Εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου, ενώ «κατρακύλησε» και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

newsbeast

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.