Παναγιώτα Ορφανίδου: παραιτούμαι αν κλείσει το Λύκειο Τσοτυλίου



orfanidou_panagiota_voioΤην παραίτησή της από Δήμαρχος Βοΐου σημείωσε πως θα υποβάλλει η Παναγιώτα Ορφανίδου κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, εφόσον ισχύσει η πρόταση για συγχώνευση των Λυκείων Νεάπολης και Τσοτυλίου στην Νεάπολη ενώ ακολούθησαν παρόμοιες δηλώσεις και από δημοτικούς συμβούλους.Η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου προανήγγειλε τη συγχώνευση των Λυκείων Τσοτυλίου και Νεάπολης και των Γυμνασίων Εράτυρας και Γαλατινής, ως πρόταση που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενώ κατηγόρησε για εμπαιγμό την κα Έλενα Ζυγούρη, κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου που έγινε νωρίς το απόγευμα στην Σιάτιστα.

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Βοΐου στη Σιάτιστα προχώρησαν οι μαθητές του λυκείου Τσοτυλίου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κλείσιμο (δια της συγχωνεύσεως του με το αντίστοιχο της Νεάπολης) και μάλιστα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τελείωσε μόνο με το θέμα των σχολείων. Η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου δήλωσε ευθέως τη στήριξή της και ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Τσοτυλίου, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τα μέλη του εγγράφως, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο πίεσης για να μην επαληθευτεί το σενάριο της συγχώνευσης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.