Δίνουν τα χρυσά τους δόντια για λίγα ευρώ…



0dddo7uytcvopΜήνες τώρα η οικονομική κρίση έφερε δυναμικά στο προσκήνιο μικρές αγγελίες στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για εξαγορά χρυσών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Σημείο των καιρών, σημείο της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει στραγγίσει την αγορά από ρευστό. Η εξαγορά ο,τιδήποτε λάμπει για λίγα ευρώ έχει ανοίξει δουλειές με «φούντες». Στα σπίτια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανοίγουν τα συρτάρια τους αναζητώντας κοσμήματα μικρής ή μεγάλης αξίας, που θα τους εξασφαλίσουν… προσωρινή ρευστότητα για να βολέψουν μικρό μέρος των οικονομικών ανοιγμάτων τους ή ακόμη να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την ανάγκη για μετρητά, την ώρα που οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων, φαίνεται ότι δεν αφήνει στο ελάχιστο ανεκμετάλλευτη γερμανική εταιρία, η οποία έχει ξεκινήσει τουρ στην Ελλάδα, δηλώνοντας σε θέση να αγοράσει ακόμη και χρυσά δόντια με σφραγίσματα…

Οίκος Χρυσού με έδρα τη Γερμανία ετοιμάζει απόβαση σύντομα και στο Βόλο. Με την ίδια τακτική που διαφήμισε την έλευσή της σε άλλες ελληνικές πόλεις, γέμισε τους κεντρικούς δρόμους με ενημερωτικά φλάιερς για την επικείμενη παρουσία της σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

«Χρυσή ευκαιρία» είναι ο πηχυαίος τίτλος των διαφημιστικών εντύπων που τοποθετήθηκαν στα παρμπρίζ των σταθμευμένων αυτοκινήτων σε ένα βράδυ. Η πρώτη αράδα του διαφημιστικού προκαλεί σοκ: «Αγοράζουμε τα χρυσά σας δόντια ακόμα και με σφραγίσματα».

Για τέσσερις ημέρες από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου ο Οίκος Χρυσού θα «κατοικοεδρεύσει» στο Βόλο. Θα εργαστεί μάλιστα με υπερωρίες, από τα πρωί και για συνεχόμενο δωδεκάωρο καθημερινά, προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη προσέλευση, που αναμένει, από όσους βρίσκονται στη δεινή οικονομική θέση να μετατρέψουν αντικείμενα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας ή ακόμη και τα χρυσά τους δόντια.

«Μπορείτε να μετατρέψετε το παλιό σας χρυσό σε μετρητά!» έχει ήδη διαλαλήσει η εταιρία -αγνώστων λοιπών στοιχείων, καθώς αν και την αναζητήσαμε δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε- η οποία υπόσχεται τις υψηλότερες τιμές της αγοράς: από 10 έως 30 ευρώ το γραμμάριο.

Ο Οίκος Χρυσού εκ Γερμανίας ενημερώνει ότι εξαγοράζει όλα τα είδη, καινούργια ή παλιά, από χρυσό και ασήμι, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, όπως κατεστραμμένες αλυσίδες, δαχτυλίδια, ρολόγια και χρυσά δόντια.

Ήδη σε κοσμηματοπωλεία της πόλης είναι γνωστό, καιρό τώρα, ότι η ανάγκη έχει οδηγήσει οικογένειες και άτομα κάθε ηλικίας να θυσιάσουν κοσμήματα, ακόμη και όσα τους συνδέουν συναισθηματικά με το παρελθόν της ζωής τους, στην απόγνωσή τους να βρουν χρήματα.

Η κρίση που έχει χτυπήσει την πόρτα τους δεν τους επιτρέπει να διστάσουν για να δώσουν για ελάχιστα ευρώ βέρες, κειμήλια, χρυσαφικά που έχουν «γράψει» πάνω τους ευτυχισμένες προσωπικές τους στιγμές και έχουν αποτυπωμένες τις αναμνήσεις τους.

Μπροστά στις περιορισμένες επιλογές να ξεπεράσουν πρόσκαιρα τα οικονομικά εμπόδια συρρέουν σε εργαστήρια χρυσού, πουλώντας τον δικό τους «θησαυρό».

Σκηνικό γνώριμο της καθημερινότητας χιλιάδων οικογενειών, που όμως η επιθετική διαφημιστική καμπάνια της γερμανικής εταιρίας έρχεται να επιβεβαιώσει με έντονο τρόπο.

Το τετραήμερο παρουσίας της στην πόλη, η πολύωρη «εξυπηρέτηση» των ενδιαφερομένων, αλλά και το πέρασμα που έχει ήδη προηγηθεί και φαίνεται ότι πρόκειται να συνεχιστεί και άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, δείχνουν ότι η… δουλειά έχει ψωμί!

Πρόκειται για μία από τις εταιρίες εξαγοράς χρυσού και ασημιού, με ανθηρές προοπτικές που ανεβάζουν την κερδοφορία τους όσο τα νοικοκυριά γονατίζουν ακόμη περισσότερο, οικογένειες και συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, εργαζόμενοι χάνουν την εργασία τους και επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα τοποθετούν διαδοχικά λουκέτα.

Πλήθος διεθνών εταιριών έχουν ακολουθήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, οι οποίες σπεύδουν να «διευκολύνουν» τους απεγνωσμένους από την κρίση πολίτες, αγοράζοντας τα χρυσαφικά και τα ασημικά έναντι σχετικά χαμηλών τιμών, τα λιώνουν και τα εμπορεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Το κόστος λειτουργίας τους είναι περιορισμένο, αφού το έξοδο των επικερδών ξένων εταιριών περιορίζεται σε λίγων ημερών ενοικίαση χώρου σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο. Εκεί θα τοποθετήσουν τα θησαυροφυλάκια τους και θα περιμένουν την έναρξη της συναλλαγής και την αθρόα, όπως γνωρίζουν, προσέλευση των εξαθλιωμένων πολιτών, που θα πουλήσουν τα κοσμήματά τους όσο-όσο.

Στη συνέχεια τα κοσμήματα φεύγουν στο εξωτερικό όπου μετατρέπονται σε ράβδους χρυσού και πωλούνται στις διεθνείς αγορές. Οι εταιρίες αξιολογούν, ζυγίζουν και πληρώνουν μόνο την ποσότητα χρυσού που υπάρχει στο κόσμημα και όχι τα υπόλοιπα υλικά ή το design, το όνομα του σχεδιαστή και την αισθητική αξία του κοσμήματος.

Εταιρίες εξαγοράς χρυσού κάνουν την ίδια ώρα θραύση και στο διαδίκτυο. Οι ιστοσελίδες τους ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και υπόσχονται άμεσα μετρητά.

volospress

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.