Συναντήσεις Μαλούτα στην Αθήνα για στρατόπεδο, Ξενία και αεροδρόμιο



dimarxio_kozanisΤη θέληση του Υπουργείου Άμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων εξέφρασε ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαλούτας πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακού παράγοντες στο Υπουργείο για μία σειρά από διαδικαστικά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν στο δρόμο έως την τελική παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Κοζάνης. Επίσης για το θέμα του δρόμου Κοζάνη-αεροδρόμιο ο δήμαρχος Κοζάνης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.  Γιάννη Μαγκριώτη, στον οποίο και εξέθεσε την σπουδαιότητα του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ συζήτησαν τους τρόπους της ένταξης και υλοποίησης του έργου το οποίο έχει ήδη μελετηθεί από την Εγνατία οδό Α.Ε..

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. Ευρώ, συν το κόστος των απαλλοτριώσεων, προβλέπει την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, από την γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον κόμβο του αεροδρομίου. Ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε, πως σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κ. Μπάστα-Γεωργακοπούλου, θα κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Εν τω μεταξύ για το θέμα του Ξενία ο κ. Μαλούτας είχε συνάντηση στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αυγή Μαρκοπούλου, η οποία εξέθεσε τις απόψεις της εταιρίας για τη χρήση του ακινήτου. Ο κ. Μαλούτας έθεσε υπόψη της τη βασική στρατηγική του Δήμου για την συνολική κατοχύρωση του Ξενία στο Δήμο Κοζάνης και την ανάγκη της πόλης να αξιοποιηθεί ένα από τα καλύτερα μέρη της, που σήμερα συνεχίζει να είναι πόλος υποβάθμισης, ρύπανσης και απαξίωσης του χώρου γενικότερα.

ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.