“Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή”



2a009111500384-previewΑυτός είναι ο τίτλος άρθρου της Γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με όχι και τόσο αισιόδοξα μηνύματα. Οι Γερμανοί τραπεζίτες και αναλυτές θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εφημερίδα.

“Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας… Η υπερχρεωμένη Ελλάδα θα χρειαστεί το αργότερο το 2013 νέα οικονομική βοήθεια, προειδοποιεί σε έκθεσή της και η ομάδα οικονομολόγων του Ινστιτούτου του Μονάχου με πρόεδρο τον Hans-Werner Sinn. Το δραστικό πρόγραμμα εξυγίανσης δεν επαρκεί, ακόμη και σήμερα η ελληνική κρίση υποβαθμίζεται, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι”, αναφέρει το δημοσίευμα. “Οι αγορές χαιρετούν εδώ και καιρό μια τέτοια λύση”, δήλωσε ο κ. Μίροφ και πρόσθεσε ότι “για να ξεπεράσει τα προβλήματά της η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το ποσοστό του χρέους της έναντι του ΑΕΠ στο 100% από το 150%”.

trelokouneli.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.