“Εισαγωγή” απορριμμάτων από την Ημαθία στην Κοζάνη;



skoupidiarika_se_xomateriΕνημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται συνολικά ο νομός Ημαθίας αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έκανε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης στους δημοτικούς συμβούλους κατά την συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η πίεση είναι ασφυκτική και ότι η επιταγή της ΕΕ είναι να κλείσουν όλες οι χωματερές και να οδηγηθούν τα απορρίμματα σε οργανωμένους ΧΥΤΑ. “Το ερχόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η μεταφορά των απορριμμάτων της Ημαθίας είτε με προορισμό την Μαυροράχη στη Θεσσαλονίκη είτε στην Κοζάνη” είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι το κόστος της διαχείρισης θα διογκωθεί διότι εκτός του κόστους της συλλογής των απορριμμάτων τώρα θα επιβαρυνθούν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί και με το κόστος μεταφοράς.

Από την άλλη μεριά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας είπε ότι πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν οχτώ σταθμοί μεταφόρτωσης που ο καθένας εξ αυτών στοιχίζει 220 χιλιάδες ευρώ αλλά το κόστος τους θα καλυφθεί από επιλέξιμες δαπάνες της ΕΕ.

Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση του Χρ. Αλευρά, τόνισε ότι οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας δεν παραλάβουν καμιά μελέτη διότι την κρίνουν ασύμφορη και ως εκ τούτου η όλη ιστορία της κατασκευής του ΧΥΤΥ παραπέμπεται στο …μέλλον.

Συμπερασματικά: Οι δημότες της Αλεξάνδρειας όπως και των άλλων δυο δήμων της Ημαθίας θα κληθούν για φέτος να επιβαρυνθούν το επιπλέον κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τούτο σημαίνει ότι αναγκαστικά θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη σε τέτοιο βαθμό ώστε να ισοσκελιστεί το ποσό των εξόδων που εκ του νόμου είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Μ΄ άλλα λόγια, φέτος οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη δε θα είνα μηδενικές όπως τόσα χρόνια γινόταν στους περισσότερους δήμους της Ημαθίας.

xronika05.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.