Αντιδρούν στην απελευθέρωση των πολυκαταστημάτων και κλείνουν τα μαγαζιά τους στις 23/2



kleista_magaziaΣε δυναμικές κινητοποίησεις προχωρούν οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, τα μέλη των οποίων θα κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην τριήμερη διαμαρτυρία στην οποία καλεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στις 21-23 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την άναρχη επέκταση των υπερκαταστημάτων, αλλά και τους όρους λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου», στην οποία άμεσα ανταποκρίθηκε ο εμπορικός κόσμος.

«Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προστατέψουμε  τα συμφέροντα των εμπόρων και της περιοχής» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημ. Αθανασιάδης, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας αναφέρει «αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία αυτοί που πλήττονται άμεσα είναι οι έμποροι και επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας σε μια εποχή που δεν υπάρχει ρευστότητα και τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω απο το άλλο.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.