H «Κοζάνη» τίμησε τους «νεκροθάφτες» της



gipedo_kozanisΦαντάζει παράδοξο αλλά όμως είναι πραγματικό, η ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης στην πρόσφατη κοπή της πίτας της, τίμησε τον Δήμο, αυτούς δηλαδή που την κατέστρεψαν και την εγκατέλειψαν στο έλεος του θεού.

Βέβαια η διοίκηση που πράγματι παρέλαβε καμένη γη κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες,να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και σιγά σιγά να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Αναζητεί βοήθεια και λύσεις από παντού και κύρια από τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας και καλά κάνει.

Θα μπορούσαν για παράδειγμα Δήμος και Περιφέρεια, αντί να χρηματοδοτούν ξένες για την πόλη αθλητικές εκδηλώσεις όπως έκαναν πέρυσι με το Ευρωπαϊκό τουρνουά μπάσκετ κορασίδων του Βασιλακόπουλου να ενισχύσουν την ομάδα της Κοζάνης.

Θα μπορούσαν επίσης όπως έκαναν παλιά ο Δήμος και η περιφέρεια να απασχολούν επαγγελματικά ορισμένους ποδοσφαιριστές αντί να κάνουν ρουσφέτια.

Όμως οι παράγοντες αυτοί από ότι φάνηκε και από την εκδήλωση, όπου ήταν μόνο αυτοί παρόντες, όχι μόνο δεν βοήθησαν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές μάλλον διώχνουν και τον υπόλοιπο κόσμο που πράγματι αγαπάει την ομάδα και μπορεί να την βοηθήσει.

Η λύση νομίζω για το ποδόσφαιρο της χώρας μας και της περιοχής μας βρίσκεται στην επιστροφή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ώστε να μειωθούν τα έξοδα και στην δημιουργία υποδομής.

Και στον τομέα αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα ο Δήμος με μηδαμινά έξοδα στα πλαίσια των νέων αρμοδιοτήτων που του παρέχει ο Καλλικράτης να οργανώσει σχολικά πρωταθλήματα σε συνεργασία με το γραφείο φυσικής αγωγής που θα λειτουργούν σαν ακαδημίες παραγωγής του ποδοσφαίρου της πόλης μας αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Αντί να παραδίδει τις εγκαταστάσεις αυτές που κοστίζουν στους δημότες τεράστια ποσά σε δήθεν αθλητικές ομάδες που εισπράττουν πρόσθετα λεφτά από τους συμπολίτες μας.

Του   Νίκου  Παπαδόπουλου
kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.