Ίδρυση Τμημάτος Μεταγωγών στο Δικαστήριο της Κοζάνης



dikastiria_kozanis«Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Στην πραγματικότητα είναι μια βόμβα. Αλλά είναι φαινόμενο που δεν είναι τοπικό, δεν είναι ελληνικό, αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής ¸νωσης,  τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε  στα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών τονίζοντας  ότι το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Κοζάνη,  Κομοτηνή, Λαμία, Καλαμάτα και το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στις περιοχές αυτές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό το Υπουργείο προωθεί – την ίδρυση Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας τους. Αυτό είναι Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αν δεν εγκρίθηκε ήδη, είναι θέμα ωρών να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
– Τη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στους άντρες αστυνομικούς.
– Την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τον περιορισμό 1 προς 5 του Μνημονίου, όσον αφορά στην ανανέωση και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού.

Επιπλέον, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», στο οποίο όμως περιλαμβάνονται και πολλές άλλες διατάξεις. Μεταξύ αυτών είναι:
– Η διάθεση στις αστυνομικές αρχές χερσαίων, πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων που έχουν κατασχεθεί από αυτές, για υποθέσεις λαθρεμπορίας ή παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αρχαιοτήτων ή λαθρομεταναστών.
– Η  αύξηση από 100 σε 300 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος, το οποίο καταβάλλεται στους αστυνομικούς που τραυματίζονται κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
– Η κάλυψη των εξόδων ταξιδίου και διαμονής σε ένα μέλος της οικογένειας αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και για όσο χρόνο διαρκεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο, χωρίς χρονικό περιορισμό.
– Το δικαίωμα προσφυγής των αστυνομικών που κρίνονται μη κατάλληλοι προς χρήση όπλου από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να κρίνονται εντός 15 ημερών και σε δεύτερο βαθμό. Επιπλέον προβλέπεται η επανεξέταση των αστυνομικών που κρίνονται και πάλι ως μη κατάλληλοι προς χρήση όπλου, μετά από 6 μήνες αντί ενός έτους που ισχύει σήμερα.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.