Επιταχύνεται η κατασκευή νέας πτέρυγας στο «Μποδοσάκειο»



mpodosakeioΣτην επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής της νέας πτέρυγας του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας προκειμένου να γίνει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του, στόχευε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή και των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών καθώς και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα, τόσο στην εισήγησή της, όσο και στο κλείσιμο της συνάντησης τόνισε την ανάγκη άμεσης δημοπράτησης τόσο της μελέτης όσο και του έργου προκειμένου να αξιοποιηθούν τα 28 εκατ. ευρώ του τομέα Υγείας-Πρόνοιας του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μηδενική απορρόφηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και για το λόγο αυτό εκδόθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου για την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ταυτόχρονα με απόφαση του υφυπουργού Π. Ρήγα επίσης τον Οκτώβριο του 2010 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των υπολειπόμενων μελετών του έργου από τη ΣΑΜΠ/3 με 650.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, μετά από ευρεία ανταλλαγή απόψεων εξετάσθηκαν οι πιθανές λύσεις για την εκπόνηση των συμπληρωματικών μελετών επικρατέστερες των οποίων ήταν, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως διαδόχου φορέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της ΑΝΚΟ Α.Ε και η δημοπράτηση με ανοικτό διαγωνισμό του συνόλου της μελέτης.

Η δημοπράτηση της μελέτης εφαρμογής και των συμπληρωματικών μελετών που απαιτούνται θα γίνει στην περίπτωση αυτή με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και την τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΟ. Η τελική επιλογή θα γίνει σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.