Τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη



fotovoltaikoparkokozΈνα τεράστιο περιβαλλοντικό έργο θα δημιουργηθεί σύντομα στην Κοζάνη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο, που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW. Για την δημιουργία του πάρκου, συνεργάζονται η ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης με θέμα «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα».

Η επένδυση, ύψους 600 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιήσει μια έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαντλημένου ορυχείου στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.

Στην ίδια περιοχή θα λειτουργήσει παράλληλα και εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

zougla.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.