Φουα γκρα, χαβιάρι και αστακός για τον κ. αντιπρόεδρο!



pagkalos10_548_355Ένα μενού που οι περισσότεροι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποτέ στη ζωή τους απόλαυσε την παραµονή της Πρωτοχρονιάς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα.

Αρκεί και μόνο η τιμή του συγκεκριμένου μενού για να μείνει κανείς με το στόμα ανοιχτό: 380 ευρώ το άτομο!

Το δείπνο στο φηµισµένο εστιατόριο του ξενοδοχείου King George, «Tudor Hall» περιλάµβανε: Καλωσόρισµα µε γαλλική σαµπάνια και ποταµίσιες καραβίδες, χαβιάρι και τερίνα φουαγκρά µε κρασί Porto.

Για πρώτο ορεκτικό, κρέµα παρµαντιέ µε ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια, αστακό µε µανιτάρια ζιρόλ και ντοµάτα, φύλλα ρόκας µε βινεγκρέτ από το κοράλι του.

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε µε καλκάνι µπρεζέ µε ριζότο µιλανέζ και µαύρη τρούφα, για να φτάσουν στο κυρίως γεύµα, για το οποίο, σύµφωνα µε µαρτυρίες, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε από τους σερβιτόρους να µεταφέρουν τα θερµά του συγχαρητήρια στον σεφ: τουρνεντό από φιλέτο µόσχου Black Angus µε φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια.

Οσο για το επιδόρπιο, τα σχόλια περιττεύουν: χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari µε κοµπότ βατόµουρο και διάφανα ζελέ lemongrass, καθώς και βασιλόπιτα.

Αυτά ποιος τα πλήρωσε κ. Πάγκαλε;

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.