Έργα στους κάθετους άξονες, διόδια και ΣΕΑ στην Εγνατία Οδό στη Δ. Μακεδονία



egnatia_odosΣε άμεση δημοπράτηση από τον επόμενο μήνα μέχρι και το καλοκαίρι προχωρά η Εγνατία Οδός για τα τμήματα του κάθετου άξονας Φλώρινας – Νίκη, προϋπολογισμού 84,7 εκατομμυρίων ευρώ και Κορομηλιάς – Κρυσταλλοπηγής, προϋπολογισμού 135 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι εντός του 2011 δημοπρατούνται και τρεις νέοι σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, μεταξύ των οποίων και αυτού του Πολυμύλου Κοζάνης. Σε ότι αφορά τα διόδια, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι προγραμματίζονται άλλοι πέντε προσωρινοί σταθμοί διοδίων και ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ένας εξ΄ αυτών θα είναι στο Μαλακάσι, στα όρια Γρεβενών-Τρικάλων και ένας δεύτερος στο Κλειδί Ημαθίας. Στόχος όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι η λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, τα οποία θα είναι πιο δίκαια σε σχέση με τα σημερινά, αφού ο οδηγός θα πληρώνει μόνο για τα χιλιόμετρα που διανύει.   

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.