Μπουμπουσιάρια 2011 στη Σιάτιστα – Ραντεβού του χρόνου…



1mpoumpousariaΛαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός των Μπουμπουσιαριών στη Σιάτιστα, στις 5 και 6 Ιανουαρίου, αφήνοντας ευχαριστημένους επισκέπτες, συμμετέχοντες και διοργανωτές.
Την παραμονή των Φώτων, ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» προσέφεραν στην πλατεία Γεράνειας σιατιστινό κρασί.. και μεζέδες, συνοδεία τοπικής ορχήστρας, και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις παρέες των Μπουμπουσιαριών να δίνουν το παρόν και να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Πλήθος Μπουμπουσιαριών πλημμύρισαν τους δρόμους και τα μαγαζιά της Σιάτιστας και γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο.

Ανήμερα των Θεοφανείων, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των Μπουμπουσιαριών. Δεκατρείς παρέες, με ζωντάνια και μεράκι, πρωτότυπες ενδυμασίες και άφθονο χιούμορ παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας, και διασκέδασαν τον κόσμο.
Την παρέλαση των Μπουμπουσιαριών παρουσίασαν ο Δ/ντής του Siera FM κ. Βασίλειος Σαμαράς.
Το γλέντι συνεχίστηκε στην πλατεία Χώρας όπου ο Δήμος κερνούσε κρασί και εκλεκτούς μεζέδες σε όλο τον κόσμο.

Tην παρέλαση των Μπουμπουσιαριών παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος, η Δήμαρχος Βοΐου κα Παναγιώτα Ορφανίδου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βοϊου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πολύς κόσμος από τη Σιάτιστα και άλλες περιοχές.
Η Δημοτική Αρχή Βοϊου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και φέτος στο έθιμο των Μπουμπουσιαριών, αλλά και τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και καταχειροκρότησε τα Μπουμπουσιάρια, και τους καλούν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.