Η εκρηκτική Tornado Porsche 958 Cayenne



535440-bigthumbnailΓια την Gemballa, η χρονιά που φεύγει μόνο καλή δεν ήταν. Αφού νωρίτερα εφέτος εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς ενώ βρισκόταν στην Νότιο Αφρική ο ιδρυτής της εταιρίας, ο Uwe Gemballa, ο οποίος μετά από λίγους μήνες βρέθηκε δολοφονημένος.

Τον Φεβρουάριο, Γερμανοί αξιωματούχοι της αστυνομίας προχώρησαν στο κλείσιμο του βασικού καταστήματος της εταιρίας, το οποίο άνοιξε εκ νέου λίγους μήνες αργότερα κάτω από νέα ηγεσία, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Andreas Schwarz και τον επενδυτή Steffen Korbach να έχουν πάρει τα ηνία και να έχουν αναλάβουν πλήρως τον έλεγχο του εταιρείας.

Έτσι μετά από μια ταραχώδη χρόνια, η νέα Gemballa είναι έτοιμη να υποδεχθεί το 2011 με ένα εξαιρετικό δημιούργημα, την Tornado Porsche 958 Cayenne.

Μπορεί η εταιρία να προσπαθεί να ξεφύγει από τις τραγικές συνθήκες που περιβάλλουν τον πρόωρο θάνατο του ιδρυτή της, αλλά η νέα εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει πως θα συνεχίσει να δίνει στον κόσμο εντυπωσιακές δημιουργίες, όπως αυτές που την έκαναν γνωστή και εξαιρετικά αγαπητή όταν ζούσε ο Uwe Gemballa.

Και αυτό προκύπτει και από το νέο δημιούργημα, την Tornado Porsche 958 Cayenne. Το νέο body kit περιλαμβάνει νέα καπό, εμπρός φτερά, μαρσπιέ πλαϊνά καλύμματα, πόρτες, εμπρός και πίσω προφυλακτήρα , καθώς και την πίσω ποδιά. Όλα τα νέα κομμάτια είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Στο θέμα κινητήρας – επιδόσεις, το twin turbo V8 μοτέρ που κινεί την εργοστασιακή έκδοση αποδίδει πλέον 675 άλογα και 1000 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς που είναι εφοδιασμένοι με ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών. Τα φρένα διαθέτουν δίσκους και δαγκάνες της Brembo εμπρός και πίσω.

Η Gemballa Porsche 958 Cayenne Tornado θα κατασκευασθεί σε μόλις 30 κομμάτια, όσα και τα χρόνια της παρουσίας της Gemballa στον χώρο του tuning.

auto24.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.