Ορκίστηκαν οι Δήμαρχοι Εορδαίας, Βοίου και Σερβίων Βελβεντού



dimoi_kozanisΟι νέοι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Εορδαίας, Βοίου και Σερβίων Βελβεντού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Δήμος Εορδαίας
Η ορκωμοσία της νέας δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων έγινε χθες το πρωί στην Πτολεμαϊδα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, ενώ πολιτική ορκωμοσία έκαναν οι σύμβουλοι Β. Στεργίου και Δημοσθένης Μουμουλίδης.
Μετά την ορκωμοσία η κ. Βρυζίδου τόνισε «Μια νέα πορεία ξεκινάει ο νέος δήμος Εορδαίας. Για να πετύχει το εγχείρημα πρέπει να δουλέψουμε όλοι σωστά, καθώς για πρώτη φορά η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε τόσο δύσκολη συγκυρία και οι νέες δημοτικές αρχές καλούνται να λειτουργήσουν στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο. Ξεκινάμε από την 1η Ιανουαρίου για να οργανώσουμε το νέο δήμο. Αυτό σημαίνει για μας τεράστια ευθύνη, καθώς δεν έχουμε το περιθώριο να μην πετύχουμε.
Η νέα δημοτική αρχή θα κινηθεί μεταξύ άλλων σε τρεις άξονες
Ανθρώπινο δυναμικό
Οργάνωση και σωστή μεθοδολογία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας
Αναπτυξιακά έργα και προοπτική
Η Εορδαία σήμερα ενωμένη ανοίγει την αγκαλιά στα παιδιά της, ανοίγει τις πύλες της να δεχθεί κάθε τι σημαντικό που θα φέρει ανάπτυξη, πρόοδο και προοπτική στον τόπο.  Σήμερα η Εορδαία ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει πέρα από τα σύνορα και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, όπως δικαιούται και της αξίζει».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Λωτίδης ευχήθηκε στη δήμαρχο και στο νέο δημοτικό συμβούλιο να επιτευχθούν οι στόχοι και πρόσθεσε «από την πλευρά μας θα τιμήσουμε την ψήφο του λαού στο ακέραιο, όπου χρειαστεί θα στηρίξουμε τη δημοτική αρχή, αλλά όπου κρίνουμε ότι οι αποφάσεις δεν προωθούν το συμφέρον του τόπου σίγουρα θα απαντήσουμε με τις δικές μας τεκμηριωμένες προτάσεις».
Ο επικεφαλής της παράταξης Εορδαίας Τσιούμαρης και απερχόμενος δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή, ενώ η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κική Στεργίου τόνισε «είμαστε η παράταξη που θα σταθούμε αγωνιστικά αποκαλύπτοντας τα πάντα για να μπορέσει ο κόσμος να αποφύγει τα ψευτοδιλήμματα», ενώ για μια ακόμα φορά δήλωσε την αντίθεση της παράταξής της στον Καλλικράτη.
Παρόντες ήταν ο Νομάρχης και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Κοζάνης Γ. Δακής, οι βουλευτές Π. Κουκουλόπουλος και Αλ. Αθανασιάδης, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.
Το νέο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας αποτελούν οι:
Βασιλειάδης Γεώργιος
Σιδηρόπουλος Σοφοκλής
Τζιούμαρης Θωμάς
Μπίγγας Στέφανος
Τσολακίδης Ισαάκ
Ασπράγκαθος Ιωάννης
Ελευθεριάδης Νικόλαος
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη
Λόφτσαλης Απόστολος
Τσαγκαλίδης Δημήτριος
Καμπούρης Γεώργιος
Καραίσκος Γεώργιος
Χατζόπουλος Απόστολος
Κεσκερίδης Χρήστος
Παναγιωτίδης Χαράλαμπος
Τραχανάς Δημήτριος
Απαζίδου Σοφία
Ανδρονικίδου Ιωάννα
Καλαϊτζόπουλος Απόστολος
Κουσίδης Νικόλαος
Λωτίδης Λάζαρος
Ουζουνίδης Βασίλειος
Ιωσηφίδου-Κωνσταντινίδου Πελαγία
Κωτσίδης Γεώργιος
Τσιλφίδης Αναστάσιος
Καρανάκη Ελισάβετ
Φραγκουλίδης Σταύρος
Τογρίδης Στυλιανός
Τσιούμαρης Γρηγόρης
Σαουλίδης Αβραάμ
Ανδρεάδης Κωνσταντίνος
Καϊδης Απόστολος
Στεργίου Βασιλική
Δήμος Βοίου
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βοϊου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Σιάτιστας.
Τον όρκο έδωσε η νέα δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου-Παπακωνσταντίνου, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο νομάρχης και νέος αιρετός περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, οι απερχόμενοι δήμαρχοι της περιοχής του Βοϊου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Δήμος Σερβίων- Βελβεντού
Ο νέος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ορκίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στα Σέρβια.
Το νέο 21μελές δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν ενώπιον του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ενώ μετά το τέλος της ορκωμοσίας ο δήμαρχος Σερβίων αναφέρθηκε σε κάποια βασικά ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν το δήμο στην νέα εποχή του Καλλικράτη και ανέλυσε τις βασικές αναπτυξιακές προοπτικές.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά «όπως είναι φανερό νέος Δήμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει προκειμένου να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις είναι:
Οργανωτική ανασυγκρότηση
Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου
Στρατηγικός σχεδιασμός
Πολιτική λειτουργία και αναβάθμιση θεσμικών λειτουργιών
Οικονομική διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση
Παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους κατοίκους
Κατάκτηση της δημοτικής συνείδησης και συνοχής
Αξιόπιστη παρουσία σε επίπεδο περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης
Διεκδίκηση και κατάκτηση δίκαιων αιτημάτων της περιοχής μας που όπως είναι γνωστό παρουσιάζει υστέρηση σε πάρα πολλά ζητήματα.
Είναι αταλάντευτη η θέλησή μας να αγωνιστούμε για όλα αυτά, έτσι ώστε να κατακτήσουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε και να χαράξουμε ένα μέλλον αντάξιο της ιστορικής πορείας και των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή μας»
Συνέχεια στην 5η
Συνέχεια από την 4η
Επίσης, έκανε λόγο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου μέσα στο προσεχές έτος, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους νέους επιστήμονες της περιοχής να συμμετέχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το δήμο.
Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, Αλ. Αθανασιάδης και Γ. Βλατής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, πρώην δήμαρχοι της περιοχής, ενώ εμφανής ήταν η απουσία των αυτοδιοικητικών και των κατοίκων του Βελβεντού.
Σύμβουλοι Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
1 ΜΠΑΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
2 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
4 ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
5 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
6 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
7 ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
8 ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
9 ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΚΟΛΑΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
10 ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
11 ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΔΙΚΑΙΟΣ) ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
12 ΖΙΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
13 ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
14 ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
15 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
16 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ    ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
17 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ    ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
18 ΤΖΙΟΥΤΖΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
19 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
20 ΔΙΣΕΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
21 ΤΣΙΓΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ    ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.