Βίντεο “σοκ” μέσα από το πούλμαν την στιγμή της επίθεσης στους οπαδούς του ΠΑΟΚ



 

1PAOKKROATIA_571_355Από την φονική επίθεση τρεις φίλοι του ΠΑΟΚ διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας από τους τρεις τραυματίες έχει σπάσει το χέρι του και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ενώ οι άλλοι δύο είναι καλά στην υγεία τους. Μετά το συμβάν τα μέτρα ασφαλέιας είναι δρακόντεια στην πρωτεύουσα της Κροατίας ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.
Οπαδοί της Ντιναμό επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Δικεφάλου. Έσπασαν τζάμια, ενώ μία κοπέλα και δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, προκειμένου να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι φίλοι της ομάδας βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Το λεωφορείο σταμάτησε σε κάποιο φανάρι, εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και -όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φίλοι του ΠΑΟΚ- μία ή δύο μολότοφ μέσα στο όχημα!
Οι επιβάτες προσπαθούσαν να εξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο, είτε πηδώντας από τα παράθυρα(!), είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, συνοδεία όλης της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Έλληνα πρέσβη στο Ζάγκρεμπ, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον τόπο της επίθεσης. Σκοπός τους ήταν να δουν τι ακριβώς συνέβη και να μιλήσουν με τους αναστατωμένους οπαδούς που βρίσκονταν εκεί. Ο πρέσβης, μάλιστα, τράβηξε φωτογραφίες για να έχει στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης. Την ίδια ώρα η κροατική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο μέρος που έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα.
Το μέλος της διοίκησης, Σπύρος Μηλιωρίδης, μίλησε στο “Libero” για την επίθεση στο λεωφορείο του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει και μαρτυρία οπαδού που ήταν πάνω στο λεωφορείο που δέχθηκε η επίθεση. “Δολοφονική” επίθεση των Κροατών καταγγέλλουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του αγώνα, την UEFA, και το ελληνικό προξενείο. Αυτή τη στιγμή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο να φύγουμε, 4 λεωφορεία. Στο ένα ήταν η ομάδα, στο δεύτερο οι δημοσιογράφοι, στο τρίτο η διοικούντες και στο τελευταίο αυτό που μετέφερε του οπαδούς. Στην πορεία σε κάποιο φανάρι που σταματήσαμε, υπήρχε δεξιά και αριστερά είχε δάσος. Κάπου εκεί βγήκαν 100 άτομα με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε σταμάτησε το λεωφορείο ενώ θα μπορούσε να φύγει ο δρόμος ήταν άδειος. Έριξαν μία βόμβα μολότοφ μέσα στον κόσμο”.

Μαρτυρία οπαδού που ήταν μέσα στο λεωφορείο:

“Σταματήσαμε σε ένα φανάρι είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά το κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο και εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτύπησε στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει”.

 


 

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.