Βαρυχειμωνιά στη Δυτική Μακεδονία



14845509Ισχυροί βοριάδες και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αλλαγή, όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι, ήταν αιφνίδια. Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο, είναι ανοιχτοί.

Χαρακτηριστικό της ξαφνικής αλλαγής του καιρού είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία, χθες το πρωί, κυμαινόταν στους 17 βαθμούς Κελσίου και αυτή την ώρα βρίσκεται στο μηδέν. Οι κάτοικοι στην Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα βλέπουν τη θερμοκρασία να έχει πέσει στον -1 βαθμό, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει 7 βαθμούς, με το Βαρδάρη να φυσά με ιδιαίτερη ένταση. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν μέσα στις επόμενες χώρες και στην υπόλοιπη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση.

zougla.gr



Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.