«Μιραλάς vs Σισέ» Όλοι ασχολούνται μαζί τους!



24302Το ελληνικό πρωτάθλημα ποτέ δεν διεκδικούσε έστω μια μικρή στήλη σε μια εφημερίδα ή ένα σάιτ του εξωτερικού. Δύο ποδοσφαιριστές όμως, το άλλαξαν αυτό με την απόδοση και τα γκολ τους, έχοντας… τρελάνει τον διεθνή Τύπο που αναφέρεται συνέχεια στα κατορθώματα τους. Ο λόγος φυσικά για τους Τζιμπρίλ Σισέ και Κέβιν Μιραλάς…
Η φετινή Superleague είναι κούρσα για δύο άλογα. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες κάνουν… πλάκα τη φετινή σεζόν, έχουν αποσπαστεί ήδη έξι βαθμούς από τον 3ο της βαθμολογίας και το μόνο ερώτημα είναι το ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος. Παράλληλα, όμως, εξελίσσεται ακόμα μία «μάχη» που έχει να κάνει με τους «αιωνίους».
Ο Γάλλος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού και ο Βέλγος περιφερειακός επιθετικός του Ολυμπιακού δεν σταματάνε να σκοράρουν και να οδηγούν εκ του ασφαλούς τις ομάδες τους προς την κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, αυτοί βρίσκουν τη λύση και με όμορφα, αλλά κυρίως σημαντικά γκολ, δίνουν βαθμούς-χρυσάφι.
Τα 10 γκολ του Σισέ και τα 7 του Μιραλάς δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στο εξωτερικό και ενδεικτικό είναι πως για τον πρώτο το γαλλικό κοινό παροτρύνει τον Λοράν Μπλαν να τον καλέσει εκ νέου στην εθνική, ενώ ο Ζορζ Λέεκενς έχρισε ξανά διεθνή τον άσο των «ερυθρολεύκων».

Έδωσαν απαντήσεις
Και αν τα συνολικά 17 γκολ που έχουν πετύχει οι δυο τους (συμπεριλαμβανομένων και… μερικών ασίστ) τους έχει μυθοποιήσει στην Ελλάδα, το σημαντικό για τους ίδιους είναι πως… έκλεισαν στόματα.
Και εξηγούμαι:
Ο Τζιμπρίλ Σισέ την πρώτη του χρονιά στη χώρα μας τίναξε τα δίχτυα, πετυχαίνοντας 23 γκολ στο εγχώριο πρωτάθλημα και 29 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Στόχος του ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και τα κατάφερε…
Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως ο 29χρονος θα είναι αδιάφορος τη φετινή σεζόν και πως ήρθε στη χώρα μας αποκλειστικά για  να κληθεί στο Μουντιάλ. Η απάντηση του ήταν 10 γκολ σε 10 παιχνίδια…
Αναφορικά με τον Κέβιν Μιραλάς, ήρθε στο Λιμάνι ως ένας εκρηκτικός επιθετικός, που διαθέτει το στοιχείο του απρόβλεπτου, αλλά… δεν το έχει το γκολ. Ενδεικτικό είναι πως η καλύτερη του σεζόν ήταν αυτή του 2007-08, όταν και φορούσε τη φανέλα της Λιλ και είχε πετύχει 6 τέρματα και συνολικά 10 σε μια τετραετία!
Η μετακίνηση του στη Σεντ-Ετιέν κυμάνθηκε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πανηγύρισε 3 φορές σε 53 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ποια ήταν η απάντηση στους επικριτές του; Τα 7 γκολ σε 10 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Και όταν μια εφημερίδα όπως η L’ Equipe παρακολουθεί τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος μας για να δει τα κατορθώματα του, ασφαλώς πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους δυο τους για τη… διαφήμιση που μας κάνουν!

theplayer.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.