Λειτούργησε το πρώτο διαβητολογικό ιατρείο Δ. Μακεδονίας



1bodosakioΞεκίνησε σήμερα η λειτουργία του εξωτερικού διαβητολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το μοναδικό που θα λειτουργεί στη Δ. Μακεδονία.
Σύμφωνα με την διοικητή του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Αναστασία Μπούρτσου, από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του ιατρείου, η προσέλευση ασθενών ήταν μεγάλη. «Ενώ είχαμε προγραμματίσει 14 ραντεβού, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 20 ασθενείς», τόνισε η κ. Μπούρτσου.
Το ιατρείο θα αναμένεται να λύσει τα χέρια πολλών ασθενών, και η διοικητής επεσήμανε ότι «οι περισσότεροι από 5.000 καταγεγραμμένοι διαβητικοί στο νομό Κοζάνης δεν θα χρειάζεται στο εξής να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και στην Αθήνα, για εξετάσεις».
Το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ -όπως είπε- ενδέχεται να διευρυνθεί η λειτουργία του για μια ακόμη ημέρα την εβδομάδα.
Η κ. Μπούρτσου πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου, δωρεάν μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε όλους τους πολίτες και, κυρίως, στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

zougla.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.