Έλεος – Έρχεται νέα τέταρτη κατά σειρά αύξηση στα τσιγάραAYJISEIS_535_355Μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις στα ”φθηνά” τσιγάρα και μικρότερες στα πιο ”ακριβά” πακέτα ενώ θα ακριβύνουν πολλά προιόντα από τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ.
Σε τέταρτη απανωτή αναπροσαρμογή στους συντελεστές των ειδικών φόρων κατανάλωσης προχωράει η κυβέρνηση παρά το ότι βλέπει πως οι εισπράξεις του Δημοσίου από αυτήν την πηγή φορολόγησης δεν έχουν αυξηθεί,ενώ οργιάζει το λαθρεμπόριο. Το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει ότι θα εισπράξει φέτος πρόσθετα έσοδα ύψους 1,13 δισ. ευρώ, από τις τρεις προηγούμενες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης. ‘Ομως, από την αρχή του έτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους από τη φορολογία στα προϊόντα καπνού ήταν αυξημένα μόλις κατά 180 εκατ. Ευρώ,σύμφωνα με την Καθημερινή.
Στο νομοσχέδιο-σκούπα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την τόνωση των εσόδων που εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση,θα περιλαμβάνονται ακόμα ανακατατάξεις στους συντελεστές ΦΠΑ, αναστολή του φόρου υπεραξίας στο χρηματιστήριο,μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και πιθανότατα νέες μειώσεις επιδομάτων στο δημόσιο τομέα.

newsit.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.