Στους 154 οι νεκροί από το φονικό τσουνάμι



indonesia_450xΤουλάχιστον 154 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το τσουνάμι που χτύπησε τα Νησιά Μεντάβαϊ, ανοιχτά της Σουµάτρας, λίγες ώρες πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ιάβα. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείωντης Ινδονησίας έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση 400 περίπου αγνοουμένων, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθµός των νεκρών θα αυξηθεί δραµατικά. Το ύψους τριών μέτρων τσουνάμι ακολούθησε σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Το επίκεντρο της σεισµικής δόνησης µεγέθους 7,7 βαθµών εντοπίστηκε 78 χιλιόµετρα δυτικά του Νότιου Παγκάι, ενός από τα Νησιά Μεντάβαϊ, σε βάθος 20 χιλιοµέτρων κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Οι διασώστες βρίσκονται τώρα στην περιοχή αντιμετωπίζοντας κακές καιρικές συνθήκες και μετασεισμούς που δυσχεραίνουν το έργο τους.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας διέκοψε επίσημο ταξίδι του στο Βιετνάμ για να βρεθεί στην πληγείσα περιοχή και να επιβλέψει τις σωστικές επιχειρήσεις. Θα ενημερωθεί, επίσης, για τις προσπάθειες διάσωσης στην Ιάβα, όπου εξερράγη το ηφαίστειο Μεράπι.

tanea.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.