Οι υποψήφιοι για τη χρυσή μπάλα



goldenballΑνακοινώθηκαν οι 23 ποδοσφαιριστές που διεκδικούν την χρυσή μπάλα για το 2010 με την Μπαρτσελόνα να έχει 6 παίκτες στη λίστα και την Μπάγερν να ακολουθεί με 5.Η πρώην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο (Ιντερ) και η νυν (Ρεάλ) ακολουθούν με 4, ενώ άλλοι τέσσερις σύλλογοι έχουν από ένα παίκτη στη λίστα με τους κορυφαίους για τη χρονιά που τελειώνει σε περίπου δύο μήνες.
Όσον αφορά τις εθνικότητες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ισπανοί έχουν 7 ποδοσφαιριστές στην 23αδα οι οποίοι το καλοκαίρι ανέβηκαν στην κορυφή το κόσμου στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι για την χρυσή μπάλα:     

* Μεσούτ Οζίλ (Ρεάλ Μαδρίτης)
* Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
* Iκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)
* Τσάμπι Αλόνσο  (Ρεάλ Μαδρίτης)
* Αντρες Ινιέστα  (Μπαρτσελόνα)
* Ντάνιελ Αλβες (Μπαρτσελόνα)
* Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
* Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
* Νταβίντ Βίγια  (Μπαρτσελόνα)
* Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα)
* Ουέσλι Σνάιντερ  (Ιντερ)
* Σαμουέλ Ετό’ο (Ιντερ)
* Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ)
* Μαϊκόν (Ιντερ)
* Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)
* Μίροσλαβ Κλόζε (Μπάγερν Μονάχου)
* Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου)
* Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)
* Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου)
* Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
* Σεσκ Φάμπρεγας  (Αρσεναλ)  
* Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)
* Ασαμόα Γκιάν (Σάντερλαντ)

Ένας από τους παραπάνω θα παραλάβει το σχετικό βραβείο, στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2011 στην Ζυρίχη. Θυμίζουμε πως για το 2009 κορυφαίος ήταν ο Λιονέλ Μέσι, για να ακολουθήσει στη 2η θέση ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην 3η ο Τσάβι.
Ο συγκεκριμένος θεσμός  δημιουργήθηκε το 1956 από το γαλλικό περιοδικό France Football με πρώτο νικητή τον Αγγλο Στάνλεϊ Μάθιους, με τη χρυσή μπάλα  να απονέμεται στον ποδοσφαιριστή ο οποίος κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους (όχι της ποδοσφαιρικής σεζόν) είχε την καλύτερη απόδοση ανάμεσα σε παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

πηγή: sport24.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.